| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-11-15 07:55:34 A życie płynie dalej |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-11-15 08:55:49 Na przykład tutaj jest info.
A co do zakasu stosowania używanych części wg qbaj-a to moją prywatną sprawą jest co zrobię z legalnie nabytym samochodem który uległ wypadkowi, a z którego wiele części nadaje się do ponownego użytku bez wpływu na bezpieczeństwo czy użyteczność pojazdu. Twój pomysł qbaj, aby zakazać stosowania części używanych przypomina mi pomysł z lat 80, aby alkohol sprzedawać po godz.13, co by niby naród mniej pił, a więcej pracował. Jak się okazało g...o z tego wyszło. |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-11-15 08:57:44 Kolejny absurd goni następny......ech,,,,,
A kiedy te matołki zajmą się rzeczywistym politykowaniem i naprawianiem Polski?,,,tak, tak, wiem, pytanie retoryczne ![]() |
![]() czytom Espero Kaniów | 2005-11-15 09:09:08 Przede wszystkim ta lista to istny szwarc, mydło i powidło
Patrz: pióra wycieraczek że niby co szybę porysują, albo podczas pracy mogą wylecieć z ramion i przechodnia uderzyć?
U nas ekologia to papier, który wszystko przyjmie... niestety załamka |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-11-15 13:33:24
no moze faktycznie jest to wylewanie dziecka z kapiela..ale z drugiej strony:
zadnego z powyzszych elementow nie kupilbym nigdy uzywanego moim zdaniem po za np groteskowymi piorami wycieraczek to wiekszosc z przedmiotow z tej listy powinna byc wyrzucana po wymontowaniu z samochodu
of kors to moje zdanie |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-11-15 14:01:01
Weź pod uwagę to, że: Poduszki powietrzne - a co z kierownicą, przecież poduszki nie muszą być podłączone - dzieki temu kierownica będzie oryginalna Tłumiki układu wydechowego - znaczy się co? Ktoś zamontuje rdzewiaka kompletnego, tym bardziej, że akurat te części do pospolitych aut nie są drogie Układ blokady kierownicy - nie rozumiem Konwertory katalityczne - też nie wiem w czym problem? |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-11-15 14:25:27
Fotela byś nie kupił?? Na naszym forum fotele z odzysku są jednym z najbardziej chodliwych elementów. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-11-15 14:34:42
W zakazie jest mowa o Fotelach zintegrowanych z pasami bezpieczeństwa lub poduszkami powietrznymi |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-11-15 14:41:45
co do poduszek to chyba problem jest raczej w druga strone..a mianowicie zeby nie bylo tak ze podlaczona uzywana poduszka nie zadziala albo zadziala sama z siebie
dokladnie..po cholere komus zuzyty tlumik? wiec czy jest to zakazane czy nie i tak malo kto to zalozy..wiec ekscytowanie sie tym przepisem jest bezcelowe
uklad blokady kierownicy...domyslam sie ze ustawodawcy chodzilo o ryzyko ze taka kierownica sie w trakcie jazdy sama zablokuje..tez nie widze powodu do emocji w zwiazku z tym punktem
katalizator..moj blad..wyedytowalem liste i wywalilem pare podpunktow a o tym zapomnialem..sam mam uzywany katalizator..jesli spelnia norme to nie widze problemu..to samo dotyczy tlumika tylko jak napisalem wyzej chyba malo jest stracencow ktorzy zaloza uzywany tlumik wiec ten przepis i tak rzadko mialby zastosowanie
mialem na mysli fotele z poduszkami |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-11-15 14:55:16 Ogólnie nie widzę zastosowania dla tych przepisów. No ale ktoś z urzędasów to wymyślił, wziął za to premię... a my możemy to olać ciepłym moczem, kupować używane katalizatory i mogą nam i mechanikom to montującym naskakać... ale niech się urzędasy cieszą. |