Fotki X30XE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam szanownych Klubowiczow,
nosze sie z zamiarem zrobienia swapa z x20xev na x30xe.
znalazlem juz pare fotek jak wyglada wymontowany silnik 3,0l. interesuje mnie jednak bardzo, jak wyglada on zamontowany w aucie, z calym jego osprzetem. jesli ktos mialby takie fotki to bardzo prosze o wkejenie.
dzieki

zaraz bedziesz miał z tysiac postów o tym że to nie tak łatwo, inny układ napędowy, itede

ee to nie jest tak na prawde problem. sa calibry z y32se wiec nie ma problemu. zreszta dol x30xe jest taki sam jak x25xe wiec z przekladka nie ma problemu. interesuje mnie tylko ten caly osprzet oryginalnego silnika.

naped? pasuje od calibry

Cytat:
2005-10-03 01:16:47, Siggi pisze:
...swapa z x20xev na x30xe...

Cytat:
2005-10-03 13:34:14, Siggi pisze:
...zreszta dol x30xe jest taki sam jak x25xe wiec z przekladka nie ma problemu...

Zdecyduj się:

Z x20xev czy z x25xe?

Nie bardzo rozumiem, czego oczekujesz? Fotki komory silnika?

Ja bym obejrzał sobie raczej TIS i EPC - i wiesz wszystko

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2005-10-03 13:42:16 ]

Cytat:
2005-10-03 13:37:25, Prowo pisze:
Zdecyduj się: Z x20xev czy z x25xe? Nie bardzo rozumiem, czego oczekujesz? Fotki komory silnika? Ja bym obejrzał sobie raczej TIS i EPC - i wiesz wszystko [ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2005-10-03 13:42:16 ]

na x30xe panie Kolego. chcialem tylko wam uzmyslowic, ze jezeli silnik x25xe jezdzi w calibrze to i da rede wlozyc x30xe ktory ma taki sam dol jak x25xe - czyli kwestia przerabiania uchwytow odpada. paniatna?

Zapomniałeś jakby podać, że chodzi o Calibrę.
Doloty x25xe w Calibrze jakby jakieś inne niż w Omedze -ale może to złudzenie . Paniatno?

Powodzenia w szukaniu. Spróbuj u ruskich - język widzę masz opanowany.

-----------------

to jest ponoc x30xe. mam dzisiaj jakis dobry dzien, bo normalnie to chyba nie ten ton, kolego autorze tego topica...

Cytat:
2005-10-03 13:56:08, Prowo pisze:
Zapomniałeś jakby podać, że chodzi o Calibrę. Doloty x25xe w Calibrze jakby jakieś inne niż w Omedze -ale może to złudzenie . Paniatno? Powodzenia w szukaniu. Spróbuj u ruskich - język widzę masz opanowany.

Ja prosilem tylko i wylacznie o fotki. Prosze, daruj sobie te uwagi o ruskich.

To tacy sa wlasnie Polacy? Zyczliwi, trzymajacy sie razem, niosoacy sobie wzajemna pomoc? Szkoda tylko, ze jestesmy tacy tylko wtedy gdy umrze Papierz albo dotknie nas jakas inna kleska. Dziekuje ci za pomoc Prowo. Juz nie bede ci zawracal glowy.

Cytat:
to jest ponoc x30xe.

to jest c25xe.

Cytat:
2005-10-03 14:06:15, Siggi pisze:
...To tacy sa wlasnie Polacy?...

Jasne: do Niemców im daleko.
Zapomniałeś wspomnieć jeszcze Matkę Teresę. Chociaż może takie nazwisko: Maksymilian Kolbe?

Jeżeli nie nauczysz się formułować jasno swoich pytań, to nie dostaniesz sensownej odpowiedzi.

Do tej pory z Twoich postów nie wiadomo w jakim aucie i z jakiego silnika chcesz na ten x30xe przekładać.

Ende jak dla mnie. Może jakiś Niemiec - jasnowidz odpowie. Na Polaków bym nie liczył

-----------------

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2005-10-03 15:44:49 ]

Daruj sobie komentarze o polakach Siggi rozumiem że ty jesteś nomadem z Azjatyckiej pustyni

ja też nie wiem o co Ci chodzi

edit:

już wiem - ale X30XE zamontowany w Ome czy Cali

[ wiadomość edytowana przez: Cleber dnia 2005-10-03 14:28:41 ]

Cytat:
już wiem - ale X30XE zamontowany w Ome czy Cali [ wiadomość edytowana przez: Cleber dnia 2005-10-03 14:28:41 ]

oczywiscie ze w omedze. MV6. gdyby to mogly byc duze fotki bylbym wdzieczny.

Cytat:
2005-10-03 14:12:27, Siggi pisze:
to jest c25xe.

znalazlem jeszcze te aukcje, z ktorej mam fotki. to jest pojemnosc 2998...

ebay - kadett 3.0

Cytat:
2005-10-03 14:44:58, kielkac pisze:
znalazlem jeszcze te aukcje, z ktorej mam fotki. to jest pojemnosc 2998... ebay - kadett 3.0

moze to rozwiercony silnik.
x30xe wyglada tak.

Klik 1
Klik 2

Cytat:
2005-10-03 14:55:47, Siggi pisze:
...x30xe wyglada tak.

Tak samo jak na tej fotce wygląda x25xe.

W Omedze.

W pewnych latach produkcji.

Żeby ktoś nie został wprowadzony w błąd.

-----------------

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2005-10-03 15:15:33 ]

Cytat:
moze to rozwiercony silnik.
x30xe wyglada tak.

Tak wyglada w Omedze. W kazdym innym przednionapedowym gownie bedzie wygladal tak jak na fotkach Kielkaca bo jest w poprzek a nie wzdluz i wymaga to zastosowania innego dolotu.

W pewnych Omegach X30XE wyglada inaczej. Po 98r ma jeszcze inny dolot.

Cytat:
2005-10-03 16:52:37, DrA pisze:
wymaga to zastosowania innego dolotu.

yhm, dolot bede musial wziac od vectry B od x25xe

Zapomnialem dodac, ze mam fotki komory silnika z poszczegolnymi etapami jego montazu. Od golego bloku po kompletnie zlozony. Swietnie widac na nich mocowanie. Fajne sa

Cytat:
2005-10-03 17:08:22, DrA pisze:
Zapomnialem dodac, ze mam fotki komory silnika z poszczegolnymi etapami jego montazu. Od golego bloku po kompletnie zlozony. Swietnie widac na nich mocowanie. Fajne sa

ale ci zazdroszcze