Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() DrA eS ... | 2003-03-05 13:59:11 Siemka Res
Mam to samo. Moja teoria : korekcja bledow przy plycie CDR tak spowalnia odczyt, ze naped nie jest w stanie odczytywac " z wyprzedzeniem" - tzn. nie jest ladowany bufor i stad przeskoki. Ale to tylko moja teoria... |
![]() Marcel CVC08 iVTurbo www.STREETSHADOWS.PL | 2003-03-05 14:23:02 Panowie wg mnie jest tak:
Plyta orginalna jest cieższa! Plyty nieorginalne i CD-RW sa lzejsze! Raz troche,ze tak powiem dociazylem nagrana płytke i nie skakala...., ale bardziej jest to odczuwalne w Seryjnym radiu (mam CDR 500 Delco niz np w Blaupunkcie) Moze w/w wyjasnienie jest smieszne ale prawdziwe pozdr |
![]() Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2003-03-05 20:57:42 Witam
Z płytami nagrywanymi jest tak : 1. Stosujcie płyty o możliwie najjaśniejszym spodzie ( najlepsze rezultaty Uzyskacie ze srebrnymi ) 2 .BARDZO WAŻNE starajcie się "nagrywać" płyty jak najwolniej X2,ewentualnie X4 Przekonacie się że wtedy "skakanie"będzie prawie wyeliminowane Sam od kilku lat nagrywam sobie płyty nawet oryginały przepalam ponieważ szkoda mi ich "katować" w aucie i chociaż mój sprzęt nie należy do cudów techniki BLAUPUNKT SYDNEY+WEKSLARA 10 CD bez żadnych buforow przeciw wstrząsowych to tak wypalane płytki zachowują się poprawnie A-ha Unikajcie płyt o niebieskim spodzie (metal Azo) raczej nie nadają się do samochodowych odtwarzaczy Pozdrawiam Was Serdecznie Edmund Dantes |