Mój malec po dwóch latach prac...........

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam was !!!
Poniżej przedstawiam wam mojego maluszka którego w przeciągu dwóch lat zdążyłem rozebrać do ostatniej śrubki i poskładac na 90% nowych części. Czy podoba wam sie efekt jescze nie końcowy??!! (prace caly czas trwaja a więc foty już nie aktualne) Nie zwracajci etakze uwagi na date na zdjęciach !!

zapowiada sie calkiem sympatycznie....

czyzby w koncu nastala DOBRA moda na klasyczne SWAPY....bravo!

tylko foty a ktorych malo iwdac...

silnik ladnie wkomponowany. profi robota.

pieknie sie zapowiada konkurencja! a do bielska blisko mam wiec pewnie sie zhaczymy kiedys. mam jedynie dylemat do belki - mocowanie gorne ale calaos spieta na dole. nieboisz sie ze sie "rozhusta"?? to samo myslalem zrobic kiedys u siebie ale w koncu zrobilem prosta belke gora.

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2005-10-04 22:02:47 ]

Łaaadny kolorek, rozumiem ze caly srodek jest obity ta gąbką, bedziesz to jakims materialem obijal??
I zajebiscie zrobiona buda, tak dyskretnie zmodzona

Witam ponownie !!!
Na wstępie chciałem poinformować was że mam 16 lat a wiec proszę o odrobine wyrozumiałości .
Teraz chciałem troche wam przybliżyć jego dane:
Stylistyka
brak:
- rynienek
- klamek
- wlotów powietrza
Ulepszenia:
- drzwi na pilot
- maska i klapa otwierane elektrycznie
- w środku skóra
- liczniki od lady 2107
Mechanika:
- swap silnika + sportowy wałek świątka i splanowana głowica o 1,5 mm. Koło zamachowe odchudzone.
- chłodnica z przodu o pojemności 5 litrów robiona na zamowienie
- tarcze chamulcowe (niebawem także z tyłu)
- sprężyny z poloneza trucka przyciete
- felgi z rekina 5 " + opony 165/55 R13
- nagrzewnica z bis-a
- skrzynia biegów z bis-a
narazie tyle. jak poskałdam wiecej to bede się chwalił dalej a gwarantuje wam moc emocji i wrażeń !!

Foty się nie dogrywają. Wrzuć na www.imageshack.us

Widziałem tą fure, i musze powiedzieć że na żywo 1000x lepiej wygląda :: Szykuje sie niezły bolid

[ wiadomość edytowana przez: Gonzo_BB dnia 2005-10-04 22:38:36 ]

Cytat:
2005-10-04 22:12:14, qba747 pisze:
Witam ponownie !!! Na wstępie chciałem poinformować was że mam 16 lat a wiec proszę o odrobine wyrozumiałości . Teraz chciałem troche wam przybliżyć jego dane: Stylistyka brak: - rynienek - klamek - wlotów powietrza Ulepszenia: - drzwi na pilot - maska i klapa otwierane elektrycznie - w środku skóra - liczniki od lady 2107

a tak sie ladnie zapowiadalo...

Cytat:
2005-10-04 21:57:48, Qba pisze:
czyzby w koncu nastala DOBRA moda na klasyczne SWAPY....bravo!

a co tu jest klasycznego poza zderzakami

ogromna robota to widac ale klamki i te migacze jak i reszta nie do chromu

nie widzę zdjęć

EDIT: widzę już
ciekawe autko

[ wiadomość edytowana przez: dave-rallymaniak dnia 2005-10-05 06:48:39 ]

hmmm... wg mnie gdyby dac mu szerokie zderzaki to nie przypominalby wogole klasyka... a wiec nie jesztem zbyt przekonany, te rynienki, spoiler...... , mam pytanko...

co to jest w podszybiu w prawym rogu?? czyzby wlot powietrza z Bisa??

Pozdrawiam

Nie chcę Cię martwić drogi qba747, ale trafiłeś chyba na niewłaściwe forum, bo tu za jakiekolwiek odstępstwo od oryginału przy budowie samochodu możesz zostać zlinczowany, po czym dowiesz się że to tylko "konstruktywna krytyka"
Ja też mam jednego malucha w takim stylu i pewnie na autosalonie ostro się za niego nasłucham, ale takie życie

Co do Twojego autka - zapowiada się super i widać Twój wkład pracy. Dłub dalej, życze cierpliwości i pieniędzy

Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: Max_psg dnia 2005-10-05 09:15:12 ]

No faktycznie klasyk tylko za sprawą zderzaków, kolorystycznie bardziej podchodzi pod sceptic'a (or smth).

Mnie sie podoba ale brak klamek to bedzie wiecej problemów niz korzyści. Lepiej dopasować całkiem płaskie klamki na równi z powierzchnią drzwi (kiedyś fota była na forum) chyba z uadi czy cos.

Ale mnie się podoba.

Co to za migacze ? Z lublina czy jakies oświetlenie tablicy rejestracyjnej ?

Mi się nawet podoba, ładne zderzaczki, ładny kolorek, szacunek za wkład pracy. Szkoda, że zaspawałeś wloty i klamki. Spojlerek może być. Fajne autko.

Malec fajny. Troszkę za bardzo udziwniony, ale przynajmniej dobrze zrobiony bez druciarstwa.
Jak rozwiązałeś chłodzenie? Bo z tyłu chłodnicy nie ma a na przednim pasie nie widzę wlotu. Nie boisz się że będzie się grzać?

z tego co widze, to wlot jest pod zderzakiem z przodu

Ogolnie nie jest zly. Ale ja tez wole auta z klamkami. Takie plaskie z audi nie wygladaja w malcu tak zle

qba747 a gdzie ty chcesz to zarejestrować??? bo napewno nie w Bielsku heh. Czy przypadkiem grsty swapowe nie pochodzą z rozbitej 903 z AutoRenomy??? Pozdrawiam Kazik.

Jak dla mnie na
+ładny lakierek
+chromiki
+spoko kierunki
+silniczek i fajnie wkomponowany wlot powietrza do chłodnicy
-brak klamek i wlotów
-szyberdach o ile się nie myle
-przetłoczenia od mocowania zderzaków
-spojler

Pozdro

Maluch fajny zapowiada sie bardzo ciekawie tylko ta lotka, brak klamek i zaspawane wloty jakos nie pasuja do niego.
Lakier o ile sie nie myle to z palety motocyklowej jest ,a dokladniej od yamahy r1, a kierunki przednie to pewnie klar z golfa badz polo.