Fioletowe sprerzyny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
To znowu ja.Mam pytanie mam w swojej rakiecie(E30) fioletowe sprerzyny.Co to sa za sprerzyny .Stoi jak by nizej ale nie jest zbyl twarda.

Fioletowe to pewnie jakieś tuningowe, skoro stoi niżej nie wiadomo jakie masz do tego amorki skoro jest miękka to albo zwykłe albo juz zajechane aby było fajnie na tych sprężynach konieczne są twardsze amorki najlepiej dobrane pod sprężynę

ja ostatnio nabieram przekonania ze kolor sprezyn ma najmniejsze znaczenie liczy sie grubosc sprezyny odstepy miedzy zwojami i jej wysokosc kolor to takie oznaczenie moze w firmie ale co z tego jezeli nie wiesz jaka to firma badz jaki kolor w danej firmie odnosi sie do twardszych a ktory do miekkich

ja w swoim aucie tez mam niebieskie czy fioletowe spręzyny, jest trochę niższy i nie jest twardy

Cytat:
ja ostatnio nabieram przekonania ze kolor sprezyn ma najmniejsze znaczenie liczy sie grubosc sprezyny odstepy miedzy zwojami i jej wysokosc kolor to takie oznaczenie moze w firmie ale co z tego jezeli nie wiesz jaka to firma badz jaki kolor w danej firmie odnosi sie do twardszych a ktory do miekkich

Popieram w 100% Wiedząc jaka firma kolor pozwoli na stwierdzenie jaka to sprężyna. Znając tylko kolor nic to nie daje.

Napisałem, że skoro sprężyna jest w kolorze to pewnie jest jakaś tuningowa nie określiłem że jest twardsza o tyle i tyle, że ma grubsze zwoje o tyle i tyle itd...
Jasne, że na podstawie koloru nie da się tego określić.

kornat hehe nikt Ci nic nie zarzuca

Cytat:
2005-11-17 22:40:46, JanekE30 pisze:
kornat hehe nikt Ci nic nie zarzuca

Napisałem tak tylko gwoli wyjaśnienia