Osprzet do Dellorto 40? Gdzie to mozna dostac?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Na tym forum jestem nowy, byc moze niektorzy mnie pamietaja jeszcze z tuning.pl lub tuning.info
Mam problem, wprawdzie nie dotyczyon fiata ale mysle ze ktos mi tu pomoze bo dotyczy gaznikow dellorto 40 dhla. Otoz mam je z alfy romeo, mialem je przez poprzedni rok zalozone do silnika vw 2.0 8v i sprawowaly sie calkiem niezle, teraz znow zakladam je do podobnego silnika tyle ze 16v. Z madrej ksiazki wyczytalem ze praktycznie caly osprzet (dysze, zwezki itd) mam za male (np. powienienem miec zwezke min 34mm a mam 30mm ) Czy ktos mi moze powiedziec gdzie w Polsce mozna dostac elementy do tych gaznikow? Albo moze ktos tu sprowadza tego typu rzeczy? Albo moze ktos wie gdzie mozna dostac dellotro/weber/solex 45?
Macie jakies pomysly? Bede wdzieczny za wszelkie informacje!

gość o nicku Szyszy ostatnio coś tu pisał o dellorto, popytaj też Baracudy on się na tym troche chyba zna oraz Qby ale z tego co mi wiadomo 45 48 czylli wszystkie większe niż 40 nie ważne czy to solex czy dellorto czy weber to temat mocno deficytowy.

Dzieki, wiem ze o 45 jest trudno, ale nie wiem czy latwo jest znalesc czesci do 40, ale moze akurat ktos bedzie mial.

spytaj tu :
ETER MOT (22) 751-19-53, od 9-17 pn-pt
wiem że sprowadzają takie gadżety do dellorto na zamówienie z Włoch do weberów niektóre mają od ręki

a co do tego czy 40 wystarcza do 2.0 16v to przy odpowiedniej konfiguracji wystarcza spokojnie i nie trzeba ładowac sie w kosmiczne koszty zakupu 45 a o 48 czy 50 to mozna sobie w tym kraju pomażyć

Tak się składa, że mam 4 zwężki 32 do dellorto i dysze paliwa 147 jak by cię interesowały, a może na dniach będę miał webery 45, to dam znać co i jak. Pozdrawiam!

to ja sie podepne pod watek...

potrzebuje dwoch ( 2 ) gardzieli rozpylacza o nr. fabrycznym 7848.1 do dellorto dhla 40

takze dwoch ( 2 ) gardzieli rozpylacza o rozmiarze 4,5 do webera dcoe 40

i jeszcze dwie dysze pompki przyspieszajcej 45 do webera

takze "linkage" pod pojedynczego webera

edit: z powodow podanych wyzej racja panie kaza

[ wiadomość edytowana przez: flapjck1 dnia 2006-03-04 15:35:51 ]

[ wiadomość edytowana przez: flapjck1 dnia 2006-03-04 15:36:43 ]

dysze Venturiego? chyba chodzi o zwężki Venturiego?? Przynajmniej tak mi się wydaje.

Wiec moze podam konkretniej. Otoz potrzebne mi sa do dellorto 40 dhla:
zwezka 34 (jeszcze lepiej 36 ale te ponoc nie wchodza do czterdziestek)
glowna dysza paliwa 140 - odpowiednik weberowskiej dyszy 145,
rurka emulsyjna F2
Dysza paliwa biegu jalowego 50 lub 55
Dysza paliwa pompki przyspieszacza 40-45
zawor iglicowy - 2.00

Wiem ze o takie szczegoly jak zaworki iglicowe itp bedzie ciezko, ale musialbym miec zwezke i dysze glowna paliwa, a do tego by sie przydala rurka emulsyjna.