MotoNews.pl

Znalezione pod siedzeniem-co to jest?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wyglada na plastik z gatunku esperakowych-taki czarny i twardy
od czego to moze byc?

osłona prowadnicy fotela

Królik ma rację. Ta osłona spadywująca bardzo jest.

gdzie dokładnie on przychodzi - znalazłem taki sam i dotąd leży w schowku w podłokietniku

podziekował

jutro zobacze gdzie dokładnie to przychodzi

ok będę wdzięczny....a jeśli będzie jakiś rys. z serwisówki wraz z zaznaczeniem gdzie ten plastik ma być to będzie już cud miód & high life))

Ja też od paru lat wożę ten element w schowku...
I zacząłem już wierzyć, że to jednak nie od esperacza

Pzdr.

Cytat:
2009-07-18 08:56:18, roland66 pisze:
Ja też od paru lat wożę ten element w schowku... I zacząłem już wierzyć, że to jednak nie od esperacza Pzdr.

Ja też to woże od 4 lat. Kolega z Corsy też takie cos ma i mnie sie o to pytał

Kolejna tajemnica esperaków wygląda na rozwiązaną

ja to wywaliłem myślałem ze to jakiś śmieć

Cytat:
2009-07-18 08:56:18, roland66 pisze:
Ja też od paru lat wożę ten element w schowku... I zacząłem już wierzyć, że to jednak nie od esperacza Pzdr.

jest nast wiecej jak kupilem esperaka poprzedni wlasciciel dal mi elementow w czesciach tz mechanizm podnoszenia fotela i ten plastik mowiac ze nie wie skad jest a on byl 1 wlascicieldem auta. u mnie nie spoczywa on w schowku a w podlokietniku ale tez myslalem ze nie jest z esperacza.

ps. te zapalki to tez znalazlem pod fotelem i takze gemini hehe z tym ze data ich produkcji (made in biedronka) byla po autku czyli ktos inny niz fabryka podrzucil

Cytat:
2009-07-18 15:09:29, adamesce pisze:
gemini hehe z tym ze data ich produkcji (made in biedronka) byla po autku czyli ktos inny niz fabryka podrzucil

franko ma w tym doświadczenie

zapałki dałem w celu odzwierciedlenia proporcji obiektu...
nic wiecej-zadna zamierzona reklama portugalskiej sieci sklepów...

Cytat:
2009-07-18 15:52:23, pawel12356 pisze:
zapałki dałem w celu odzwierciedlenia proporcji obiektu... nic wiecej-zadna zamierzona reklama portugalskiej sieci sklepów...

a ja już myślałem że to jaka tajla z misji NASA ...

no dobra panowie zapałki zapałkami a ja wciąż nie wiem gdzie ten plastik-fantastik zamocowac

Cytat:
2009-07-18 20:13:46, archive15 pisze:
no dobra panowie zapałki zapałkami a ja wciąż nie wiem gdzie ten plastik-fantastik zamocowac

z tego co pamiętam to prowadnice ....te przykręcane do podłogi woza....są na końcach osłonięte bardziej "płaskimi" plastikami

..więc może ten plastik mocuje się "u nasady" prowadnicy samego fotela ??

Sprawdziłem u siebie i okazało się że tego plastiku jeszcze nie wyrzuciłem

Zakłada się to od tyłu na te zewnętrzne śruby fotela.
Wchodzi tym rozcięciem do góry. Ja założyłem na fotel kierowcy, ale z drugiej strony wygląda to tak samo.

jak będę miał chwilę spróbuję wykombinować gdzie to może przychodzic

A mi ten plastik się połamał. Znaczy nie ten, a ten niżej znaczy od szyny w podłodze. Jakoś tak.

jest to osłona mechanizmu podnoszenia fotela kierowcy. zaklada sie toto od strony tylnych foteli, ale mija sie to z celem bo siedzi dopoki pasazer nie grzebnie mocniej kopytami pod fotelem