MotoNews.pl
2 GAZ LPG (234875/12) - NT

GAZ LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Mam taki problem.

muszę wyrzucić instalacje z samochodu. problem w tym że mam pełny baniak 40 L. Odkręcam przy zaworze [ten z filtrem gazu] i musi ulecieć to co jest w miedzianej rurce, i powinien być koniec prawda? co to może oznaczać jak ten gaz się nie kończy??? dużo tego tam? parę razy odkręcałem kiedyś i nie przypominam sobie żeby tego gazu jakoś duzo tam było..... jest możliwe ze na wielozaworze nie trzyma przy butli????? dodam że zakręciłem kurki [takie dwa grzybki] ..

pomocy

p.s. gdyby ktos chciał instalacje gazową to pisać

Starsze generacje nie mialy zaworu elektrycznego na butli. Zakrecanie reczne, moze nie byc szczelne - to raz, a dwa moze po prostu z parownika i weza nie zeszlo wszystko- daj mu troche na powietrzu bez ognia i elektryki(coby jakis przekaznik nie zaiskrzyl)

Cześć Lewar.
Co to za instalacja, bo ja poszukuję jakiejś używki ale nie do Łady tylko do VW Golfa II 1,3 na gaźniku (ten sam gaźnik co w skodzie Favorit).

Wyślę Ci tą wiadomość też na priva.
Chciałbym o niej wiedzieć:

- z którego jest roku
- czy są na nią papiery
- butla w koło czy walcowa i ile ma jeszcze lat homologacji.
-czy jest całkowicie kompletna i pracowała do końca.
-czy byłyby jakieś problemy z ewentualną przekładką do Golfa
-ile byś chciał za taki komplecik

Mój adres to greg79@gazeta.pl

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Sylwek.

jezeli zawor elektryczny na butli to taki niebieski walec (podobny do tego jaki mam przy filtrze) - to t a instalacja posiada takowy.
LOVATO

No to jak posiada, to bez podpiecia pradu do niego powinien wg. mnie byc zamkniety. Czyli tylko w wezu/miedziaku zostaje gaz.