Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Lewar SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Gdańsk | 2009-07-16 21:23:17 Mam taki problem. muszę wyrzucić instalacje z samochodu. problem w tym że mam pełny baniak 40 L. Odkręcam przy zaworze [ten z filtrem gazu] i musi ulecieć to co jest w miedzianej rurce, i powinien być koniec prawda? co to może oznaczać jak ten gaz się nie kończy??? dużo tego tam? parę razy odkręcałem kiedyś i nie przypominam sobie żeby tego gazu jakoś duzo tam było..... jest możliwe ze na wielozaworze nie trzyma przy butli????? dodam że zakręciłem kurki [takie dwa grzybki] .. pomocy ![]() p.s. gdyby ktos chciał instalacje gazową to pisać ![]() |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2009-07-18 20:39:40 Starsze generacje nie mialy zaworu elektrycznego na butli. Zakrecanie reczne, moze nie byc szczelne - to raz, a dwa moze po prostu z parownika i weza nie zeszlo wszystko- daj mu troche na powietrzu bez ognia ![]() |
![]() SylwekTbg2 SYMPATYCZNY GOŚĆ Sympatyk Łady 2107 Tarnobrzeg | 2009-07-19 15:56:31 Cześć Lewar.
Co to za instalacja, bo ja poszukuję jakiejś używki ale nie do Łady tylko do VW Golfa II 1,3 na gaźniku (ten sam gaźnik co w skodzie Favorit). Wyślę Ci tą wiadomość też na priva. Chciałbym o niej wiedzieć: - z którego jest roku - czy są na nią papiery - butla w koło czy walcowa i ile ma jeszcze lat homologacji. -czy jest całkowicie kompletna i pracowała do końca. -czy byłyby jakieś problemy z ewentualną przekładką do Golfa -ile byś chciał za taki komplecik Mój adres to greg79@gazeta.pl Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Sylwek. |
![]() Lewar SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Gdańsk | 2009-07-19 19:12:08 jezeli zawor elektryczny na butli to taki niebieski walec (podobny do tego jaki mam przy filtrze) - to t a instalacja posiada takowy.
LOVATO ![]() |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2009-07-19 21:24:50 No to jak posiada, to bez podpiecia pradu do niego powinien wg. mnie byc zamkniety. Czyli tylko w wezu/miedziaku zostaje gaz. |