MotoNews.pl
2 Token a ... ??? no wlasnie co?? (118246/0) - NT

Token a ... ??? no wlasnie co??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
taki maly problemik
do operacji bankowach uzywam tokena ... ktory sobie zawsze wisi przy kluczach z esperaka... i jakos tak... dzis Token polegl... wywala error albo same zera... ((
Dzwonilem do banku i po pytaniu gdzie go trzymam odp, ze sorry ale sam sobie winny bo auto mi go rozmagnesowalo...
czy to mozliwe???
Pozdrowionka
ETomek

Teoretycznie tak...
w stacyjce mamy cewke immobilizera ktora w momencie właczenia zaplonu wytwarza zmienne pole magnetyczne o wysokiej czestotliwosci ktorym indukuje napiecie w kapsulce nadajnika immobilizera znajdujacej sie w kluczyku. To poke magnetyczne moglo teoretycznie zniszczyc token... skasowac w nim jakies dane.
Niepotrzebnie sie przyznales gdzie trzymales token.

Lukas bank?

i ja mam token ale jeszcze nie udalo mi sie go rozmagnesowac, dziala wysmienicie

VW bank )
ale luzik... oni to robia za free )) wiec kosztow zero tylko 2 dni konto uziemione ))

Będziesz już wiedział, żeby bankowi za dużo nie mówić, tym bardziej, że nie są oni w stanie tego zweryfikować.

piotrek ale nie rozumie...
czemu mialem nic nie mowic??? przeciez ni grosza mi za to nie naliczyli... takze luz...

W tym wypadku... A co by było gdyby Cię skasowali za nowy?

To jest VW bank a nie jakies badziewko... a do tego nie w naszej kochanej ojczyznie... tu nie kasuja za wszystko... trzeba dbac o klienta... (czego u nas to a bardzo nie ma)

tak na marginesie ten sam VW bank tylko ze Polska a nie D... kasuje oplaty za przelewy za token i inne bajery ... a czemu za granica jest za free???

Cytat:
2005-10-11 16:26:23, ETomek_GT pisze:
a czemu za granica jest za free???

Zgadnij

to to logiczne... ale... to nie chodzi akurat o to ze marka... tak jest z innymi bankami rowniez... a u nas za wszystko ciagna... nio ok wirtualne nie... ale inne... to ... ojjjjjjjj zdzierstwo...

Cytat:
2005-10-11 16:46:04, ETomek_GT pisze:
to ... ojjjjjjjj zdzierstwo...

Nie ma czemu się dziwić, skoro z polskich dużych banków zostały raptem 2 (PKO i BGŻ)... a reszta odbiera w ratach odszkodowanie za II wojnę światową
Tak, że jak ktoś ma nadmiar pieniędzy lepiej niech je trzyma w banku ziemskim niż jakimkolwiek zwykłym.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2005-10-11 16:51:22 ]

Cytat:
2005-10-11 16:26:23, ETomek_GT pisze:
To jest VW bank a nie jakies badziewko... a do tego nie w naszej kochanej ojczyznie... tu nie kasuja za wszystko... trzeba dbac o klienta... (czego u nas to a bardzo nie ma) tak na marginesie ten sam VW bank tylko ze Polska a nie D... kasuje oplaty za przelewy za token i inne bajery ... a czemu za granica jest za free???

Oj myslalem ze chodzi o jakis badziewny token z diodkami co zczytuje z ekranu bla bla bla sam mam VWbankowy i dziekuje Ci kolego za ten topik ... odczepiam go od kluczy

pozdr

Cytat:
2005-10-11 23:14:01, thaniel pisze:
odczepiam go od kluczy pozdr

A po co? Też mamy w robocie tokeny (akurat nie związane z kontami internetowymi) i większość z nas nosi je przy kluczach.

odczep odczep... moze te z VW maja cos w sobie ze je szlak trafia w polaczeniu z naszymi esperolotami ))

qwa...
A co to są Tokeny?

Tokaj to wino, ale token to .......

Np. takie breloczki -