Układ wydechowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Orientuje się kto może, czy układ wydechowy (układ rur, tłumików itd) jest taki sam przy 3.0 24V w Omedze i Senatorze?

właśnie wymieniłem tłumiki srodkowe oraz tylny w senacie. w polsce nikt nie produkuje wydechów do senatora 3.0 24V. pozostają zachodnie oryginały jednak cena powala na ryj. tak więc dokonałem małej kombinacji i zakupiłem dwa aluminiowane polskie srodkowe i oczywiście pasujący do nich tylny z omegi B - sedana oczywiście. trzeba tylko przespawać podejście pod katalizator i jest ok. cena operacji i tu szok 500 zł.

zapomniałem dodać że to wszystko oczywiście z MV6

[ wiadomość edytowana przez: robert_kraków dnia 2003-03-21 22:54:04 ]

Również mam do wymiany dwa środkowe, rury i końcowy. Koszt tej operacji (nowe, nieoryginalne tłumiki) wraz z robotą w jednej z firm tłumikarskich - 500 zł. Ale pytam, bo można przecież kupić używany zestaw i będzie taniej

A ile trza zapłacić za całość do omesi x20xev? Caravan '97r oczywista.
pozdr

Jeśli oryginalne to zadzwoń do ASO, a jeśli nie to w szanującej się dobrej firmie tłumikarskiej, pewnie nie wyjdzie Ci więcej jak 600 zł za nieoryginalne puszki i rurki raczej niczym nie ustępujące od oryginałów

chyba nie jestem tak odważny (przynajmniej nie dziś), by dzwonić do ASO. Raczej sam kupię i założę. Choć za te tłumiki to zapłaci mój wujek, bo to jego sprawka, zresztą opowiem na LOB.

Elwiz, ja założyłem do swojej tydzień temu końcowy, robiony dla fabryki w Polsce. Jest z blachy aluminiowanej, pasował idealnie i kosztował uwaga 190 zł!!!. Wymiana 50 razem za 240 mam nowy tłumik. W porownaniu z ASO sami oceńcie.
Pozdrówka, Janusz

Jak się dowiadywałem miesiąc temu, w moich okolicach do MV6 końcowy ok. 170 z robocizną (aluminiowany, dwa wy- i we-,).

Pzdr.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

dokładnie z tylny aluminiowany dałem 150 zł, za dwe srodkowe alu 300 + dodatki w postaci wieszaków + robocizna, w sumie 500 zł
taniej chyba nie ma możliwości

Tak prawdę mówiąc to na cenie niebardzo mi zależy, bo mam sponsora (faceta, który mi narobił szkód). Chodzi głównie o jakość i wytrzymałość, ze wskazaniem na to drugie.
Pozdr