| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2002-12-28 18:11:05 generalnie jezlei pobiera 0,08 A to nie wiem jak to jest ale tyle to moze na kompa idzie (choc 80 mili Amper ???)
Jezleli taki pobor masz to trzeba sie zastanowic czym rozni sie ten stan od stanu zostawionego samochodu Jezeli pobor byl mierzony u kogos to zakladam ze wlasnie alarm centralny zamek i inne duperele (nie przychodzi mi juz nic dodatkowo do bani) maja zwarcie Rozumiem ze to rover Ja bym stawial jeszcze na jedno Mianowicie popatrz dobrze czy jak zamkniesz drzwi lub maske czu nie przycinasz jakiegos kabla (np ogrzewanie tylnej szyby lub tylna wycieraczka ) to samo pod maska Hmm i nic madrzejszego nie przychodzi mi do bani |
loco Polonez Kombi Wrocław | 2002-12-28 18:24:48 No to spróbuj tak:
Przygotuj sobie miernik uniwersalny, pożycz lub kup - najtańsze są po ok. 40 zł. Przed planowanym odstawieniem auta na 2-3 dni wyłącz wszystko, otwórz maskę, zamknij auto na klucz, ustaw miernik na pomiar prądu, poluzuj klemę ( np. ujemną) ale jej nie odłączaj, przytknij jeden koniec przewodu miernika do minusa akumulatora, drugi do "oczka" przewodu i odłącz klemę nie przerywając styków przewodów miernika. Wzmocnij styki przewodów miernika z oczkiem i minusem aku, żeby się same nie odłączyły. Zamknij maskę. Wróć na drugi dzień i zobacz, czy miernik nie wskazuje upływu. Bo u Ciebie to jakiś gremlin siedzi i trzeba go wziąć podstępem. Operacja może być lekko skomplikowana manualnie, może Ci ktoś pomoże. No i kontrolować miernik możesz częściej. Abra kadabra, hokus pokus.... PS. A na logikę, to miernik na wydłużonych przewodach najlepiej byłoby zostawić jednak za przednią szybą, żeby odczyty były możliwe bez otwierania drzwi albo maski. [ wiadomość edytowana przez: loco dnia 2002-12-28 18:28:43 ] |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2002-12-28 19:39:32 zrob jeszcze taki motyw ze zostaw na 2-3 dni ale nie podpinaj Sorki nie moglem sie powstrzymac |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2002-12-29 17:28:01 Ja się domyślam - może zawiesza się przekaźnik |
![]() pkm FSO Polonez 1,4 GLI Kraków | 2002-12-29 21:50:46 A gdzie ja znajdę ten przekaźnik i czy ktoś wogóle go widział na oczy. A jeżeli tak to czy można to naprawić? |
Wyrwizab (M) x | 2002-12-31 09:08:43 Jak na moj gust to trzeba zbadac skad ten przekaznik ma zasilanie i jaki uklad powoduje jego odlaczenie - tam musi cos szwankowac. |
gumis Miłośnik FSO Vectra 2000 Bełchatów | 2002-12-31 15:43:22
Myślę że wybrałeś mixa |
kordek4 Polonez CARO 1.4 GLI ... Kolumna | 2002-12-31 18:45:49 czy może o 4 |
![]() pkm FSO Polonez 1,4 GLI Kraków | 2002-12-31 19:11:19 Witam.
Ja robie tylko pstryk po przyjeździe i pstryk przed wyjazdem, i chyba jest git. Silnik krokowy słyszę jak kluczyk w pozycję start włącze no to znaczy że git jest. Inna sprawa że jest zabezpieczenie przed złodziejem Acha pkm to nie podstawy konstrukcji maszyn (choć miałem 6.0 na studiach, wybaczcie że się pochwaliłem) tylko skrót od projektów, kompów i mojego imienia Maciek, bo oprócz napraw poldasa pisze strony WWW prywatnie, a w pracy jestem konstruktorem - automatykiem. No to by było na tyle. No to Najlepszego Pozdrawiam |
WilK Black Magic Prowansja | 2002-12-31 19:17:20
No to pogratulować. Bo aj się jakiegokolwiek tytułu nie dochrapałem |
kordek4 Polonez CARO 1.4 GLI ... Kolumna | 2003-01-02 12:18:05 No oczywiście to rozwiązanie jest tylko chwiliowe (ciekawe jak długo). Będe próbował sie dowiedzieć jak to można rozwiązać, żeby ten wyłacznik zlikwidować i żeby dalej było OK. |
![]() pkm FSO Polonez 1,4 GLI Kraków | 2003-01-02 16:16:51 Witam.
Ja też postaram się rozwikłać sprawę przekaźnika. Jeżeli będę 100% pewny że przekaźnik jest do naprawy to się odezwę. Pozdrawiam |