MotoNews.pl
6 Korek spustowy oleju!! (103240/45) - NT

Korek spustowy oleju!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Czy ktoś kiedyś kupywał koresk spustu oleju???
Ile on może kosztować ?
Przygotowuje się do wymiany oleju , a ostatnio jak byłem na wymianie oleju to powiedzieli że nie mogli odkręcić wiec musze się przygotować na wszystko i chciałbym się zaopatzryć w taki korek.
Pozdrowionka

Antonio jak ci się śmiga escorcikiem 1.3. Chyba trochę muli. Jeśli chodzi okorek to nie mam pojęcia.

zresztą jak mawia mój mechanik to nic nie naleźy kupowac wcześniej, Jak sie zepsuje to wtedy będziesz się martwił. pozdrowienia.

kiedyś kupowałem, ale ceny już nie pamiętam z tego co kojarze to max 7 zeta + miedziana uszczelka

w 1,6 16v uszczelki kupwaem po kilka złoty, a korek - nie mam pojęcia...

Miałem problem z tym korkiem.
I mam dla wszystkich jedną dobrą radę na mocno trzymające zapieczenia. Znajomy mnie zabrał do sklepu z naprawde dobrymi kluczami i sie okazało że jedna płasko-oczkowa 13tka gedora odkręca wszystko!!! Ceny oczywiście kosmiczne ale naprawdę warto

A jaki jest wymiar tego korka , bo w norauto koles nie był pewien i dał mi 14x150 ?? Czy to dobry do 1,8 TD '97 ??

Pozdro.

Max 10pln

Nie kupuj wcześniej. Jak wykręcisz, bo i tak musisz to zrobić, i będzie zmasakrowany to zrób jak ja. Dospawałem nakrętkę 17 o twardości 10 i problem z glowy. Wysokiej klasy klucze nic tu nie mają do rzeczy. Korek wykonany jest z miękkiej zwykłej stali. Jak go "złapie" pozostają tylko narzędzia "specjalne" typu przecinak i młotek min.
1 kg U mnie doszło do tego że musialem przyspawać prostopadle do korka pręt 18 o dł. 40 cm i ciągnąć obiema rękami ile wlezie. Wcześniej były klucze oczkowe, nasadowe (na marginesie HONITON) franuskie, przecinaki z młotkami w między czasie podgrzewanie.