Pytan mnóstwo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pytanie 1. chodzi mi o lakierowanie...a mianowicie: male pechcerze mi wychodza na masce i troche koło szyby z tylu..kupilem srodek CORTANIN F co mozna klasc bezposrednio na rdze..ale nie bardzo wiem jak sie zabrac za to wszystko,...mam usunac babla z rdzy..i wtedy ten srodek i potem szpachle i potem dopiero lakier?? do szpachli jakas pasta potrzebna..czy jak..a kiedy mam na mokro szlifowac...i co to znaczy ze na mokro...mocze to miejsce czy mocze papier i dopiero wtedy...??? to jest pytanie 1 ale namotalem jak cos nie jasne to odpowiem dokladniej..pyt. 2 czy chcac zamontowac linke od predkosciomierza bo jest zerwana to musze wyciagac skrzynie czy moge to jakos inaczej zalatwic??czekam na odpowiedz i pozdrawiam..i prosze ŁOPATOLOGICZNIE PANOWIE

2. niemusisz

wiec skoro nie musze wymontowywac..to jak to zrobic??po koleji jesli mozna

linke da sie zmienic bez wyjmowania skrzyni , wejdz pod samochod przyjrzyj sie i skumasz - linka jest z przodu skrzyni

co do rdzy - usowasz pecherze , czyscisz jak najdokladniej szczotka druciana , ewentualnie kontowka , z gruba tarcza - potem szpachla , trzesz szpachle papierami w kolejniosci 60 , 120 , 180, i dajesz podklad . jak podklad wyschnie to malowanie miejsca matowisz papierkiem, 400 -800 wodnym na mokro , tzn albo papier co jakis czas moczysz w wiederku z woda albo polewasz na tarte miejsce butelka z dziura w korku - ptroste

hmmm..no zakumalem..tylko pytanie..skoro na butelce tego preparatu napisane..ze mozna dawac na niego farbe...od razu.. to gdzie w tej kolejnosci co napisales jest ten preparat..usuwam rdze potem ten preparat(co podobno robi za podklad)..czy usuwam babla..a rdza moze zostac..ten chlop co mi sprzedawal powiedzial ze od razu na rdze mozna..tylko ze to bedzie takie chropowate...to najpierw mam dac ten preparat i potem szpachle ..i potem podklad...czy jak?? ale to jest zagmatwane

Wyczysc
Daj preparat
Daj szpachle
Wyrównaj szpachle papierami 400 800 1200
I na to lakier..

Panowie poraz kolejny jestem pod wielkim wrazeniem i Wasza cierpliwoscia.Wielkie dzieki.Jak kiedy do Białegostoku wpadniecie dajcie znac to na bro sie umowimy POZDRAWIAM I DZIEKUJE