Biopaliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

od 1 lipca bedziemy jezdzic na biopaliwach
tylko ciekawe ile bedzie nas kosztowalo to wspomaganie naszego rolnictwa no i co na to silniczki

zmiana diety raczej nie
ja mam 50 km do ostrawy najwyzej bedziemy jezdzili do naszych poludniowych sasiadow

pozdr...
napiszcie co o tym wszytkim myslicie

Dopóki do LPG nie będą dodawać jakichś krowich wyziewów, to mojej Bestii na szczęście nie grożą głupie pomysły chłopów

Witam,

W ty momencie również ciesze się, że jeżdżę na LPG a 30 czerwca zaleje do pełna 95 (chciałbym wlać V-Power Racing, ale bez zmiany czujnika oktanów będzie to strata kasy )

PS. ciekawe czy na biopaliwie czuć naleśnikami z wydechu

pozdr.

Cytat:
2002-12-21 09:29:09, Mlody_Omega pisze:
Witam,

W tym momencie również ciesze się, że jeżdżę na LPG a 30 czerwca zaleje do pełna 95 (chciałbym wlać V-Power Racing, ale bez zmiany czujnika oktanów będzie to strata kasy )

PS. ciekawe czy na biopaliwie czuć naleśnikami z wydechu

pozdr.

Zaczyna mnie to trochę niepokoić
W tamtym roku na niektórych stacjach pojawił się ON z dodatkiem estrów rzepakowych ale odziwo szybko zniknął.
Słyszałem, że do starszych diesli można do lać a do EcoTeców 16V niezbyt dobrze.
W instrukcji Y22DTR jest napisane : NIE STOSOWAĆ BIOPALIW I POCHODNYCH RZEPAKU!!!!!!!!!!!

Ciekawy jestem co zrobią panowie posłowie jak zaczną się sypać silniki - ciekawe czy będą się stawiać na pozwy sądowe ja wiem jedno jak coś będzie nie tak - dotrę do samego TK

Niech ich szlag trafi!!!!!!!!!!

Witam
Jednak nasze oszołomki postanowiły. Teraz jedyna nasza nadzieja w panu Prezydencie, może tej idiotycznej ustawy nie podpisze? Generalnie to rozumiem chłopów, ekologię itp. ale dlaczego tych dodatków ma być 3 razy więcej niż w UE , do której podobno dążymy? Wydaje mi się, że jak nie wiadomo o co chodzi to...ktoś musiał nieźle chapnąć.
Ale przynajmniej mam kolejny powód do zadowolenia z gazu

Pozdr.

Troche odkurze tego posta..
Ja leje BioDiesela i nic sie nie dzieje 2.82netto no chyba ze z fakturka to 3.45brutto mozna smigac