Tarcze wentylowane

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam w essim mk7 z przodu tarcze wentylowane. Nie wiem czy mozna je wymienic na zwykle tarcze bo te zwykle chyba sa ciensze od wentylowanych. W sumie to te co sa teraz nie sa takie zniszczone, zewnetrzna ma na obrzerzu takiego "garba" i jesli zaloze nowe klocki to na poczatku tylko na tym wlasnie "garbie" bedzie hamowac. Co radzicie???

Jeśli są wentylowane, to nawet jeśli udałoby Ci się założyć niewentylowane to osłabisz wydajniść cieplną hamulców-zabieg bez sensu.
Jeśli tarcze mają rant, wystarczy go przetoczyć, i znowu będą równe.
jeżeli z kolei rant jest niewieliki to śmiało zkładaj nowe klocki, i po jakimś czasie się "ułożą".

A moge np. podniesc kolo; zakrecic 2 srubki na szpilki (zeby tarcza nie latala); i podczas krecenia sie kolka ten rant delikatnie pilnikiem zeszlifowac? Jaka grubosc tarczy kwalifikuje sie do wymiany?

jak chcesz to możesz, ale toczenie daje lepszy efekt, bo wyrównuje na całej powierzczni tarczę równomiernie, min to przynajmniej dla mk5, 18mm

Cytat:
2005-10-10 14:34:23, masterostry pisze:
jak chcesz to możesz, ale toczenie daje lepszy efekt, bo wyrównuje na całej powierzczni tarczę równomiernie, min to przynajmniej dla mk5, 18mm

Jakiej firmy klocki polecasz bo na forum jest tyle roznych opini ze zgupialem.

ja też