Ile ma palić polonez 1,6 gsi ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich , niedawno zagazowałem poloneza 1,6 gsi ile spala gazu taki silnik ,pytam bo wydaje mi sie że smali za dużo i jest strasznie mułowaty

Wtam! Ok 20% wiecej niz na benzynie ale to teoria. Moj Poldek palil 10 L w trasie przy ok 100 km/h. Zima w miescie - wolalem nie wiedziec ale pewnie ok 18L/100 km, tyle ze to byl gaznik ale nie lodz sie ze na II - generacji spali Ci mniej.

Cytat:
2005-10-11 19:42:57, zp pisze:
Wtam! Ok 20% wiecej niz na benzynie ale to teoria. Moj Poldek palil 10 L w trasie przy ok 100 km/h. Zima w miescie - wolalem nie wiedziec ale pewnie ok 18L/100 km, tyle ze to byl gaznik ale nie lodz sie ze na II - generacji spali Ci mniej.

ja mam IInd gen i pali mi mniej niz napisales

trasa: 9-11l
miasto: 12,5-14l (zależy od pory roku i korków)

Cytat:
2005-10-11 19:56:32, Voy pisze:
ja mam IInd gen i pali mi mniej niz napisales

No to mnie bardzo cieszy. Jest to dowodem na to, ze te komputerki gazowe na cos sie zdaja

Mi pali srednio 11,30 LPG na setke aha mam gaznik i I gen

pozdr

Mój Poldek w zimie, w mieście (ale na naprawdę bardzo krótkich odcinkach) palił do 17 l LPG/100km. Natomiast latem (takie same, krótkie odcinki w mieście) do 13. W trasie 9,5 do 10 bez większej różnicy czy zima czy lato. Instalka II gen., parownik Lovato, elektronika - najpierw Lovato, potem Bingo M (z Bingo spalanie wyraźnie spadło).