Kto Zgadnie Co Mu Dolega ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wsiadam przed chwilą do expressa 1.8d 97r podgrzalem swiece krece krece odpalil, pochodził ze 3s i zgasł. Myśle sobie może zimny no to re-play, odpalił i chodził nierównomiernie, ciężko się wkręca na obroty, jak wyjachałem to jest cholern.... mulisty i szarpie przy wyzszych obrotach silnika (o ile wogole sie na nie wkręci). Co może być tago przyczyną ?? Ja stawiam na brudny filtr paliwa- autko ma przejechane 150tyś km i oryginalny filtr motorcrafta. Na co zwróćic uwagę ? Może to jednak nie filtr ??

Mysłe, że filtr też może być, ale jeśli np. nigdy nie był on zmieniany to mógł bród przepuścić do pompy i wtrysków... a to już bieda Co tu doradzić... chyba tylko by jechać do fachowca od diesli... bo nic innego nie przychodzi mi do głowy. Powodzenia z usunięciem usterki!

Miałem niedawno to samo. Podczas 25 stopniowych mrozów palił na dotyk. Aż pewnego poranka przy -10 stopniach objawy identyczne do twoich, tyle tylko że prawdopodobnie w moim przypadku wytrąciła się woda i zamarzła gdzieś w przewodach blisko pompy. Jak juz odpaliłem załałem do pełna na pierwszej stacji i wszystko przeszło. Jeśli nie wiesz kiedy wymieniany był filtr warto szybko to zrobić. Jeśli drugi raz to się nie powtórzyło to raczej niczym się nie przejmuj, pilnuj w miarę pełnego baku i dolewaj jakichś uszlachetniaczy do paliwa a będzie ok. Jeśli wymienisz filtr jesteś pewny że nie ma zamarzniętej wody w ukladzie, a objawy po odpaleniu nie ustępują to któraś ze świeć żarowych dokonała żywotu. Wymień wszystkie i zwróć uwagę przy zakupie na ich rezystancję i temperaturę grzania, w przypadku jeśli nie będziesz kupowal oryginałów motorcrafta.

No to sprawa sie wyjaśniła, a mianowicie jakiś qtas zalał mi zamiast ropy benzyne. Jak podjechałem na stacje mówiłem mu DIESEL ZA 50 a on kur... nalał PB95. Dzisja rano pojechałem drugim samochodem po filtr paliwa bo myslałem, że to przez filtr. Odkręcam filtr patrze a tu kur....... benzyna. No to pojechałem z ry... do orlenu i tak: koleś musiał wylac płyn do spryskiwczy za 20zeta, żeby miec pojemnik i nalać mi ropy za 20zeta, potem jak wszystko zrobiłem przy aucie to zalał mi jeszcze na swoje konto za 50 zeta, tak wiec stratny nie bylem, ogolni nie bylo tak zle, tylko trza odpiąć wężyki, opdłączyc sprężarke i przepychac przez zbiornik aż wyleci drugim wężykiem, szkoda tylko że śmierdząca robota. I tym sposobem mam w domu 27litrów PBON95 Eurosuper, heheh V-Power sie chowa

podpalilbym z miejsca ta stacje

Cytat:
2006-02-14 09:18:46, Horhe pisze:
podpalilbym z miejsca ta stacje

Trzeba być tolerancyjnym, każdemu może się zdarzyć, koleś celowo tego nie zrobił tym bardziej że kupił paliwo za swoje.
U nas w pracy mamy benzyniaki i diesle i ludzie często się mylą, tankują ropę do benzyny i na odwrót. Standard