| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mizoo HF MEMBER Hyundai Coupe FX Częstochowa | 2005-10-11 21:05:48 I jeszcze raz ja z pytaniem..
Mam do wymiany przednie lewe lozysko (jak skrecam w prawo i/lub hamuje to halasuje) i zastanawiam sie czy da sie dokonac tej wymiany samemu.. Jesli ktos mialby chec napisac krotka pomoc co odkrecic i wyjac to bede wdzieczny ![]() |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-10-11 21:25:38 ja tylko widziałem jak w Ponym mi wymieniali u Cieplaka postawisz piwo to Ci opowiem jak było
nie wyglądało to na zbyt skąplikowane ale sam bym się chyba nie podjął zabawy przy tym |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-10-11 22:10:58 choc lubie pogrzebać przy aucie to akurat tego nie polecam jest zabawy sporo sciąganie jest dość pracochłonne i nie wiem czy bez sciagacza sie obejdzie potem składanie tez nie łatwo , klucz dynamometryczny sie przydaje to raz i odpiąć trzeba czujnik abs odrazu mówie nawet nie zabieraj sie za jego odkrecanie poszukaj złącza za nadkolem wypnij go tam. Sugeruje warsztat za 50 zeta mi to robili w carmanie. na koniec polecam podnieść auto odpalić i bujnąc do 200 a ktos na dole niech posłucha koła - nie raz już słyszałem opowieści jak nie to łożyska co trzeba wymienili aaaa łozyska skf only by JC
|
mizoo HF MEMBER Hyundai Coupe FX Częstochowa | 2005-10-11 22:25:16 Wyczytalem wlasnie, ze na dodatek w naszych hC sa "uwiezione" (capitive rotors) tarcze hamulcowe, przez co jest duzo wiecej klopotu z rozbieraniem (o felgach juz nie wspomne). Zobaczymy za ile mi to znajomy zrobi.. postaram sie przedstawic mala fotorelacje jak da sobie popatrzec na rece Oczywiscie kupilem juz SKF w JC ;] Jeszcze mial byc jakis 50zl tanszy zamiennik. Nie bylo go na stanie wiec sie nawet nie zastanawialem, szczegolnie, ze SKF przemawia do mnie dosc zrozumiale.
Speedmaster - mam nadzieje, ze bedzie okazja posluchac na najblizszym spocie |
bombel HF MEMBER accent 1.5 1999r. !!!!!! | 2005-10-12 01:20:07 sork co to jest SKF jakas firma ??? |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-10-12 09:24:26
potwierdzam SKF to jakaś firma produkująca łozyska wydaje mi się , ze chyba są numer jeden na świecie no i jeszcze się nie zawiodłem na nich . Oczywiście warto pamiętać ze łatwo łozysko popsuć przy montarzu..... aa mizoo zanim zrobisz łożysko sprawdź tarcze bo jak masz je za niedługo zmienić to lepiej to zrób z łozyskiem razem ono siedzi tak ze potem zmieniając tarcze mogą ci uszkodzić łożysko!!! ogólnie mechanicy strasznie K$%^& jak maja zmienić tarcze i ratować łożyska wiem ze swoijego doświadczenia. |