| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2005-10-26 20:17:31 i Daewoo i Fiaty słyną z tego że są awaryjne... i faktycznie w żeczywistości psują się tak samo często...
ALE! Jak już napisano powyżej... Daewoo ma duuuużo tańsze części i naprawy.... więc ja bym pozostał przy Espero... [ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2005-10-26 20:22:50 ] |
Zzzz Opel astra Torun | 2005-10-26 20:44:32 Żeby byc obiektywnym trzeba przyznac ze te fiaty maja jedna zalete w porownaniu z daewoo espero - nie zjada ich rdza (ocynkowane blachy ). |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-10-26 21:21:18 a brava/marea to nie jest juz grupa cenowa nubiry?
|
teltom CIVIC i-VTEC/VECTRA C Stalowa Wola | 2005-10-26 22:13:46
espero ma ocynk również, ale z końca produkcji a tak szczerze powiedziawszy dla mnie nie ma porównania, fiat od zawsze kojażył mi się z niezliczoną liczbą usterek, z daewoo jest trochę lepiej mam doświadczenie na dwóch modelach w sumie zrobiłem nimi ok 230 tysiączków i odpukać nic się poważnego nie dzieje a z fiatami również z mareą ludzie mają kupe problemów, jeśli szukasz kombi to ja bym zastanawiał się nad czymś z deka droższym a solidniejszym np astra II albo focus [ wiadomość edytowana przez: teltom dnia 2005-10-26 22:19:01 ] |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-10-26 22:26:45
a czemu tak? ja sie tak zastanawiam ze poki co na lege mnie nie bedzie stac wiec moze nubira... |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-10-26 22:43:26
No co Ty? Naprawde tylko koncowka produkcji?
Zawsze wydawalo mi sie, ze wszystkie Esperaki byly cynkowane, tyle, ze tak dziadowsko (albo blacha byla zasiarczona), ze rdzewialy te doly drzwi. Wydaje mi sie tez, ze moze to byc blad konstrukcyjny, ze akurat doly drzwi rdzewieja, bo reszta jest spoko (przynajmniej u mnie... no poza rantem klapy jeszcze ). Zle zrobione odplywy, glupio przymocowana uszczelka, zle zawiniete blachy... nie wiem. |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2005-10-26 23:07:21 Fiat robi dobre auta ale dla mnie.. italiano motorano gratato. Zależy gdzie się mieszka. Przednie zawieszenie nie wytrzymuje. Części również nie są tanie.
|
MacTB S60 i CBR600 Warszawa | 2005-10-26 23:14:43 Miałem dwa Fiaty (Uno 1.4, Palio 1.4) i części były naprawdę tanie w porównaniu z innymi markami.
Ceny cześci Daewoo są aż tak niskie? |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2005-10-26 23:26:18 A w palio robiłeż zawieszenie? |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-10-26 23:27:52
Każde espero ma karoserię ocynkowaną i to niezależnie od rocznika!!!! |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-10-27 02:30:59 Ocynk w ESPERO to gówno.
BLACHA: ZDECYDOWANIE lepszy jest Fiat w którym praktycznie nie istnieje problem korozji. Espero to rdzewiejacy KORNIK. SILNIK: Technicznie silniki Fiata są nowocześniejsze a jednocześnie dość trwałe. Niestety występują problemy z osprzętem - pękająca obudowa alternatora, awarie skrzyni biegów i najgorszy problem - zerwane paski rozrządu. Pod względem awaryjności silnik Espero wychodzi korzystniej jednak nie daje takiej przyjemnosci z jazdy. ZAWIAS: Moim zdaniem zawias w Mareii jest lepszy, jednak znowu wypada FATALNIE jesli chodzi o awaryjność. W Espero tylnia belka jest praktycznie bezobsługowa, a z przodu wystarczy raz na jakiś czas wymienić końcówki drążków ew. sworznie wahacza. DESIGN, wykonanie: Moim zdaniem Marea jest ładniejsza/nowocześniejsza, zarówno zewnętrznie i wewnętrznie. Podsumowując: Marea jest generalnie fajniejszym autkiem, dającym więcej frajdy z jazdy, jednak awaryjność jest na dużo wyższym poziomie niż w Esperynie. Wybór należy do Ciebie. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-10-27 07:15:09
No co Ty JACO... przecież większość nieposiadaczy DU uważa je za największe dziadostwo. Fiat w tym rankingu jes dużo lepszy (choć nie idealny) ![]() |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2005-10-27 08:32:19 Daruj sobie Fiata.
Swego czasu mój brat zachorował na Bravo. Uparł się i konieczne musiał kupić. Wcześniej miał 2x uno z których był b. zadowolony, więc opinie o awaryjności Fiata olewał. No i kupił i po 2 miesiącach sprzedał. Nie zniósł ciągłych, drobnych upierdliwych awarii. Niby dało się jeździć, ale ... alternator (regulator napięcia), potem wypluło uszczelkę spod pokrywy zaworów i auto straciło wolne obroty .... A nie kupił paścia, bo: 1. oglądało go 2 mechaników i twierdziło, że jest w bardzo dobrym stanie. 2. nie był to jego 3 samochód, a gdzieś ok. 13-ty i nigdy wcześniej ani później w podobne gówno nie wdepnął. Od tego czasu o żadnym Fiacie nie było mowy. |
MacTB S60 i CBR600 Warszawa | 2005-10-27 09:51:45
Zawieszenie robiłem w Uno - przednie wahacze po około 250-300 zł/sztuka. Tylne było bezawaryjne. W Palio wyrabiały się tylko gumowe końcówki drążka stabilizatora - ich koszt to około 20 zł/szt. Nic więcej w zawieszeniu nie robiłem. |