| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gumbas5 F&F Sympatyk German Style Katowice | 2005-08-25 11:57:32 Właśnie wróciłem z zarządu MTK (Międzynarodowych Targów Katowickich), gdzie rozmawiałem z panią Grażyną Adamską odpowiedzialną za Targi Motoryzacyjne 2005, które odbędą się na terenie MTK w dniach 6-9 października 2005 roku.
Bardzo miła pani wyraźnie ucieszyła się na wieść, że jakiś tam klub starych fiatów F&F chce zawitać do Katowic. Pogadaliśmy sobie troche jak to wszystko wygląda "od drugiej strony", co trzeba mieć, kiedy przyjechać itp. itd., po czym wręczyła mi dwa pisemka: zaproszenie i regulamin, które przedstawiam poniżej.
ZAPROSZENIE Serdecznie zapraszamy Pana do udziału w imprezach towarzyszących Międzynarodowym Targom Motoryzacyjnym "Autosalon Katowice 2005": -12. Zlocie Pojazdów Dziwnych oraz -6. Zlocie Pojazdów Tuningowanych Oba zloty odbędą się w niedzielę 9 października br. w godzinach od 10.00 do 13.00 w ostatnim dniu "Autosalonu Katowice 2005" Spotkania posiadaczy oryginalnych, niepowtarzalnych samochodów wrosły już w krajobraz katowickich targów. Cieszą się od lat zainteresowaniem pasjonatów motoryzacji, klubów tuningowych, publiczności targowej oraz mediów. Jak co roku, zapraszając na Zlot Pojazdów Dziwnych, liczymy na przyjazd prototypów, SAM-ów, rzadkich egzemplarzy pojazdów, zaskakujących składaków, smiesznych wehikułów, pomysłowych urządzeń do jeżdżenia - słowem pojazdów dziwnych (pojazdy można przywieźć na platformach). Natomiast Zlot Pojazdów Tuningowanych będzie okazją nie tylko do wyeksponowania pojazdu "z bajerami", ale także spotkania z innymi miłośnikami tuningu, szczególnie optycznego. W zlotach, na równych prawach, mogą uczestniczyć także pojazdy prezentowane i nagrodzone w ubiegłych latach. Jury Zlotów ceni orginalność eksponatów, wkład techniczny oraz ogólne wrażenie prezentacji i przyzna tytuły "Superdziwadła 2005" oraz "Prototypu 2005" oraz kilka wyróżnień. Zaś w przypadku pojazdów tuningowanych jury przyzna tytuł "Tuning 2005". W związku z ogromną frekwencją w ubiegłym roku, prosimy o przesłanie do organizatorów Zlotów (MTK, Biuro Promocji, 40-955 Katowice, Bytkowska 1B) w niczym nie zobowiązujące zgłoszenie lub potwierdzenie swojego udziału pod numerem tel. 032 789-91-13. Jeżeli - z różnych względów - nie może Pan uczestniczyć w naszych Zlotach, prosze o zainteresowanie tymi niecodziennymi imprezami znajomych, którzy posiadają pojazdy dziwne, rzadkie czy tuningowe. Wpisowe do pojazdu - wykupienie nalepki zlotowej za 10 zł przy wjeździe na teren MTK Komandor Zlotów Tadeusz Gańczarczyk Poniżej zamieszczam REGULAMIN dla Zlotu Pojazdów Dziwnych, bo raczej ta kategoria dotyczy F&F: 1. Organiator: Tadeusz Gańczarczyk z upoważnienia MTK. 2. Czas: 9 października 2005 (niedziela - ostatni dzień Autosalonu Katowice 2005) godzina 10.00-13.00. 3. Miejsce: parking przed byłym pawilonem nr 9, place i alejki przyległe do niego. 4. Uczestnicy: udział w Zlocie jest dobrowolny. Wpisowe - pkt. 5. Warunkiem jest przyjazd pojazdem nietypowym. Dopuszcza się także przywóz pojazdu na platformie. Zgłoszenia można przysłać do Biura Targowego MTKlub zgłaszać telefonicznie pod numerem 032 789-91-13. Zgłoszenie nie jest zobowiązujące. 5. Obowiązki uczestników: - wpłacenie wpisowego w wysokości 10 zł od pojazdu zlotowego, równoznaczne z wykupieniem naklejki zlotowej (należy ją umieścicw widocznym miejscu na pojeździe - eksponacie) - ekspozycja pojazdu na pragingu zlotowym w miejscu wskazanym przez organizatorów - wypełnienie karty uczestnictwa (odcinek A należy umieścić na pojeździe/eksponacie w widocznym miejscu, odc. B przekazać jury Zlotu 6. Jury: przedstawiciele mediów śląskich i MTK pod przewodnictwem Komandora Zlotu. Obrady jury odbędą się o godzinie 12.30. Wręczenie dyplomów i nagród ok. godz. 13.00. 7. Kategorie konkursowe 12 Zlotu Pojazdów Dziwnych - kryteria oceny: - pomysłowość i orginalność konstrukcyjna - unikalność zastosowanego rozwiązania technicznego - sposób prezentacji - estetyka eksponatu i ogólne wrażenie 8. Wyróżnienia i nagrody: - tytuł "Superdziwadło 2005" - tytuł "Prototyp 2005" - nagroda im. inż. Jerzego Kwiatkowskiego 9. Jury zastrzega sobie podział nagród niezależny od regulaminowych kategorii konkursowych. O nagrody mogą się ubiegać właściciele pojazdów nagrodzonych i wyróżnionych w poprzednich latach. To tyle formalności. Pani Grażyna powiedziała, że dobrze by było przesłać nasze zgłoszenie i ogólne "zarys" (charakterystyke) klubu na jej maila, oto jej dane: Grażyna Adamska - specjalista d/s organizacji targów tel. 0-32 789-91-04 mail g.adamska@mtk.katowice I tu prośba (np. do Goorka) o zrobienie takiej pokazówki i ew. zgłoszenie nas pod tym mailem. A teraz troche słów o tym jak to by wyglądało w praktyce. Jak można było przeczytać wyżej impra zaczyna sie o 10.00, ale żeby mieć dobre miejsce trzeba być duuużo wcześniej - najlepiej o 8.00. Miejsca "wystawowe" są tylko "pod chmurką" (ponieważ miejsca w halach zarezerwowane są dla dużych firm - głownie producentów sprzętu motoryzacyjnego), no i trza by chyba pomyśleć o jakimś rozkładanym zadaszeniu (???). Co do zaplecza/organizacji/żarcia służę pomocą, bo mieszkam 500 metrów od terenów targów (jedyne czego nie moge zapewnić to nocleg - ale to wkońcu jeden dzień). Po wręczeniu nagród zaczyna się pokazowy wyjazd w kolumnie, czyli między 13.00 a 14.00, potem zapraszam do mnie na herbatke.
Teraz pytanie do Was: czy będziemy się tam wystawiać? Impreza należy do największych w Polscie, cieszy się dużym zainteresowaniem ludzi oraz mediów - zawsze jest relacja w TVP3. Myśle że warto się pokazać - a BIS który zrobił taką furorę w Krakowie ma szanse zdobyć głowną nagrodę. Jeśli jest coś jeszcze niejasne to piszcie, postaram sie odpowiedzieć w miare jasno. Pozdro. |
pterock F&F MEMBER czarny horhe 126p i ... Kraków | 2005-08-25 12:14:02 no to jedziemy!
nie zaszkodzi a moze nawet nam pomoc pozatym 10 zeta to zadne pieniadze..
to napiszcie tego maila i rezerwujcie czas w pazdzierniku
|
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2005-08-25 12:36:21 jeśli moge to też zaciągne padline |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2005-08-25 20:25:42 no to ja sie także pisze na tak,bisolot też |
Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2005-08-25 20:30:43 bisolot to chyba jako najwieksze dziwadlo ![]() |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2005-08-25 21:33:11 Ty tam Poochaty cicho siedz co prawda jakies pudło byłoby niezłe nawet za dziwoląg hehehe
PS wujek Poochacz znowu na targu sie pojawi i powie że przyjechał na testa.... haha |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2005-08-26 10:19:54 ja tez jade a co maila bede wysylala![]() |
3zeR_MDS F&F Wolny Słuchacz :) Kraków | 2005-08-26 13:32:26 mozna by sie wybrac...termin wydaje sie ok zrobie padake to mozna jechac..hehe |
gumbas5 F&F Sympatyk German Style Katowice | 2005-08-28 10:02:51 mail wysłany? |
Poramancza F&F MEMBER 125p jaworzno | 2005-08-28 10:10:10 jak zdaze z fura i nie bede miał akurat zajec to tez sie pisze |
barakuda F&F Sympatyk Fiat 132/Fiat125 lubartów | 2005-08-28 10:56:23 dzisiaj wyśle maila bo Goorek jest chwilowo zajęty chyba że da rade to opracujemy razem odpowiednią notke ![]() |
gumbas5 F&F Sympatyk German Style Katowice | 2005-08-29 12:08:15 to wpisujcie sie powoli kto bedzie - od tego momentu niech sie wpisują wszyscy którzy będą "się wystawiać" |
pterock F&F MEMBER czarny horhe 126p i ... Kraków | 2005-08-29 14:37:29 Horhe |
CarvMachine F&F Sympatyk FSO 1500 125p (c) Sosnowiec | 2005-08-29 17:32:16 Ja sie raczej pojawie, tyle ze mojego auta nie ma co pokazywac, po pierwsze nie skonczony a po drugie to zwykly 125p. |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2005-08-29 18:54:58 elvis na 99% (1% - wypadek losowy) |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2005-08-29 22:40:04 Kaza (jeszcze do konca nie wiem jak z sesją ale będziemy się starać w końcu są rzeczy ważne i ważniejsze ) |
3zeR_MDS F&F Wolny Słuchacz :) Kraków | 2005-08-30 16:59:37 ja zobacze jak z kasa i stanem fury będzie. 50% na tak |
mar125 (M) Furious Moderator ![]() 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2005-08-31 00:50:24 daleko nie mam- moge nawet dopchać mojego parcha(jak na paliwko nie bedzie ).. no chyba że jakieś wypadki losowe...----------------- "Fatalna Imitacja Auta Turystycznego" P.U.H. MARAKANT Transport samochodów / pomoc drogowa Poliwęglan do rajdówek |
gumbas5 F&F Sympatyk German Style Katowice | 2005-08-31 10:04:30 no to ładna ekipa się nam szykuje - musze kupić więcej herbaty |
rallyfilip (M) Furious Moderator Fiat CCS x 2 Tychy | 2005-08-31 16:25:04 Mnie tez możecie doliczyć !! |