Targi Motoryzacyjne - Katowice 2005

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Właśnie wróciłem z zarządu MTK (Międzynarodowych Targów Katowickich), gdzie rozmawiałem z panią Grażyną Adamską odpowiedzialną za Targi Motoryzacyjne 2005, które odbędą się na terenie MTK w dniach 6-9 października 2005 roku.

Bardzo miła pani wyraźnie ucieszyła się na wieść, że jakiś tam klub starych fiatów F&F chce zawitać do Katowic. Pogadaliśmy sobie troche jak to wszystko wygląda "od drugiej strony", co trzeba mieć, kiedy przyjechać itp. itd., po czym wręczyła mi dwa pisemka: zaproszenie i regulamin, które przedstawiam poniżej.

ZAPROSZENIE

Serdecznie zapraszamy Pana do udziału w imprezach towarzyszących Międzynarodowym Targom Motoryzacyjnym "Autosalon Katowice 2005":

-12. Zlocie Pojazdów Dziwnych
oraz
-6. Zlocie Pojazdów Tuningowanych

Oba zloty odbędą się w niedzielę 9 października br. w godzinach od 10.00 do 13.00 w ostatnim dniu "Autosalonu Katowice 2005"

Spotkania posiadaczy oryginalnych, niepowtarzalnych samochodów wrosły już w krajobraz katowickich targów. Cieszą się od lat zainteresowaniem pasjonatów motoryzacji, klubów tuningowych, publiczności targowej oraz mediów.

Jak co roku, zapraszając na Zlot Pojazdów Dziwnych, liczymy na przyjazd prototypów, SAM-ów, rzadkich egzemplarzy pojazdów, zaskakujących składaków, smiesznych wehikułów, pomysłowych urządzeń do jeżdżenia - słowem pojazdów dziwnych (pojazdy można przywieźć na platformach).

Natomiast Zlot Pojazdów Tuningowanych będzie okazją nie tylko do wyeksponowania pojazdu "z bajerami", ale także spotkania z innymi miłośnikami tuningu, szczególnie optycznego.
W zlotach, na równych prawach, mogą uczestniczyć także pojazdy prezentowane i nagrodzone w ubiegłych latach.

Jury Zlotów ceni orginalność eksponatów, wkład techniczny oraz ogólne wrażenie prezentacji i przyzna tytuły "Superdziwadła 2005" oraz "Prototypu 2005" oraz kilka wyróżnień. Zaś w przypadku pojazdów tuningowanych jury przyzna tytuł "Tuning 2005". W związku z ogromną frekwencją w ubiegłym roku, prosimy o przesłanie do organizatorów Zlotów (MTK, Biuro Promocji, 40-955 Katowice, Bytkowska 1B) w niczym nie zobowiązujące zgłoszenie lub potwierdzenie swojego udziału pod numerem tel. 032 789-91-13.

Jeżeli - z różnych względów - nie może Pan uczestniczyć w naszych Zlotach, prosze o zainteresowanie tymi niecodziennymi imprezami znajomych, którzy posiadają pojazdy dziwne, rzadkie czy tuningowe.

Wpisowe do pojazdu - wykupienie nalepki zlotowej za 10 zł przy wjeździe na teren MTK

Komandor Zlotów
Tadeusz Gańczarczyk

Poniżej zamieszczam REGULAMIN dla Zlotu Pojazdów Dziwnych, bo raczej ta kategoria dotyczy F&F:

1. Organiator: Tadeusz Gańczarczyk z upoważnienia MTK.

2. Czas: 9 października 2005 (niedziela - ostatni dzień Autosalonu Katowice 2005) godzina 10.00-13.00.

3. Miejsce: parking przed byłym pawilonem nr 9, place i alejki przyległe do niego.

4. Uczestnicy: udział w Zlocie jest dobrowolny. Wpisowe - pkt. 5. Warunkiem jest przyjazd pojazdem nietypowym. Dopuszcza się także przywóz pojazdu na platformie.

Zgłoszenia można przysłać do Biura Targowego MTKlub zgłaszać telefonicznie pod numerem 032 789-91-13. Zgłoszenie nie jest zobowiązujące.

5. Obowiązki uczestników:
- wpłacenie wpisowego w wysokości 10 zł od pojazdu zlotowego, równoznaczne z wykupieniem naklejki zlotowej (należy ją umieścicw widocznym miejscu na pojeździe - eksponacie)
- ekspozycja pojazdu na pragingu zlotowym w miejscu wskazanym przez organizatorów
- wypełnienie karty uczestnictwa (odcinek A należy umieścić na pojeździe/eksponacie w widocznym miejscu, odc. B przekazać jury Zlotu

6. Jury: przedstawiciele mediów śląskich i MTK pod przewodnictwem Komandora Zlotu. Obrady jury odbędą się o godzinie 12.30. Wręczenie dyplomów i nagród ok. godz. 13.00.

7. Kategorie konkursowe 12 Zlotu Pojazdów Dziwnych - kryteria oceny:
- pomysłowość i orginalność konstrukcyjna
- unikalność zastosowanego rozwiązania technicznego
- sposób prezentacji
- estetyka eksponatu i ogólne wrażenie

8. Wyróżnienia i nagrody:
- tytuł "Superdziwadło 2005"
- tytuł "Prototyp 2005" - nagroda im. inż. Jerzego Kwiatkowskiego

9. Jury zastrzega sobie podział nagród niezależny od regulaminowych kategorii konkursowych. O nagrody mogą się ubiegać właściciele pojazdów nagrodzonych i wyróżnionych w poprzednich latach.

To tyle formalności. Pani Grażyna powiedziała, że dobrze by było przesłać nasze zgłoszenie i ogólne "zarys" (charakterystyke) klubu na jej maila, oto jej dane:

Grażyna Adamska - specjalista d/s organizacji targów
tel. 0-32 789-91-04
mail g.adamska@mtk.katowice

I tu prośba (np. do Goorka) o zrobienie takiej pokazówki i ew. zgłoszenie nas pod tym mailem.

A teraz troche słów o tym jak to by wyglądało w praktyce. Jak można było przeczytać wyżej impra zaczyna sie o 10.00, ale żeby mieć dobre miejsce trzeba być duuużo wcześniej - najlepiej o 8.00. Miejsca "wystawowe" są tylko "pod chmurką" (ponieważ miejsca w halach zarezerwowane są dla dużych firm - głownie producentów sprzętu motoryzacyjnego), no i trza by chyba pomyśleć o jakimś rozkładanym zadaszeniu (???). Co do zaplecza/organizacji/żarcia służę pomocą, bo mieszkam 500 metrów od terenów targów (jedyne czego nie moge zapewnić to nocleg - ale to wkońcu jeden dzień). Po wręczeniu nagród zaczyna się pokazowy wyjazd w kolumnie, czyli między 13.00 a 14.00, potem zapraszam do mnie na herbatke.

Teraz pytanie do Was: czy będziemy się tam wystawiać? Impreza należy do największych w Polscie, cieszy się dużym zainteresowaniem ludzi oraz mediów - zawsze jest relacja w TVP3. Myśle że warto się pokazać - a BIS który zrobił taką furorę w Krakowie ma szanse zdobyć głowną nagrodę.

Jeśli jest coś jeszcze niejasne to piszcie, postaram sie odpowiedzieć w miare jasno.

Pozdro.

no to jedziemy!
nie zaszkodzi a moze nawet nam pomoc pozatym 10 zeta to zadne pieniadze..
to napiszcie tego maila i rezerwujcie czas w pazdzierniku

jeśli moge to też zaciągne padline

no to ja sie także pisze na tak,bisolot też

bisolot to chyba jako najwieksze dziwadlo

Ty tam Poochaty cicho siedz co prawda jakies pudło byłoby niezłe nawet za dziwoląg hehehe

PS wujek Poochacz znowu na targu sie pojawi i powie że przyjechał na testa....
haha

ja tez jade a co maila bede wysylala

mozna by sie wybrac...termin wydaje sie ok zrobie padake to mozna jechac..hehe

mail wysłany?

jak zdaze z fura i nie bede miał akurat zajec to tez sie pisze

dzisiaj wyśle maila bo Goorek jest chwilowo zajęty chyba że da rade to opracujemy razem odpowiednią notke

to wpisujcie sie powoli kto bedzie - od tego momentu niech sie wpisują wszyscy którzy będą "się wystawiać"

Horhe

Ja sie raczej pojawie, tyle ze mojego auta nie ma co pokazywac, po pierwsze nie skonczony a po drugie to zwykly 125p.

elvis na 99% (1% - wypadek losowy)

Kaza (jeszcze do konca nie wiem jak z sesją ale będziemy się starać w końcu są rzeczy ważne i ważniejsze )

ja zobacze jak z kasa i stanem fury będzie. 50% na tak

daleko nie mam- moge nawet dopchać mojego parcha(jak na paliwko nie bedzie ).. no chyba że jakieś wypadki losowe...

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

no to ładna ekipa się nam szykuje - musze kupić więcej herbaty

Mnie tez możecie doliczyć !!