Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() LuckyS ASTRA CARAVAN Łódz-ka | 2005-10-05 16:28:30 Witam,
Gdybym miał raz jeszcze zakładać gaz to na pewno założyłbym IVgen. Też mam 1.6 16V i mam II gen. auto jeździ ok ale jednak "trochę" mu brakuje do beny - jest to odczuwalne szczególnie w zakresie wysokich obr. (4.5 do max czyli 6.5tyś/obr). |
![]() LuckyS ASTRA CARAVAN Łódz-ka | 2005-10-10 02:12:51 Jeśli jeżdzisz spokojnie to II gen montuj a i w kieszeni zostanie "pare" złotówek...
Powodzenia |
![]() LuckyS ASTRA CARAVAN Łódz-ka | 2005-10-12 01:11:04 Świece wymieniam co 20-30kkm.
Przewody mam oryginalne ale już się kończą (80kkm na benie +60kkm na gazie). Większość jeździ na świeczkach NGK i takie też poleca. Stosuj dedykowane do danego modelu; nie wierz w "specjalne do gazu". A przewody... właśnie stoję przed tym dylematem. Czytałem dużo dobrego o NGK, BOSCH-ach i PowerTec-u. JANMOR natomiast to przeciwny biegun. Zakupiłbym oryginalne ale w ASO poszaleli. Za taką przyjemność życzą sobie 195PLN za SZTUKĘ! x4= 800PLN ![]() |
![]() Grzesiek LPG User Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2005-10-12 23:31:59 alesm
ja ostatnio byłem w firmie Jurand, na składowej, wjeżdżasz jak do zajezdni autobusowej,prosto do końca, będzie duzy szyld robili mi tam regulację instalki i jest ok,konkretni ludzie,znają się na rzeczy na forum od czasu do czasu bywa gościu,nick ma bodajże sosenmc poszukaj go na liscie,napisz,lub zadzwon, wiem ze montuja gaz gdzieś na tysiąclecia pp. dla forumowiczów zniżka. aha,ludzie polecają jeszcze na ul.Zacisze w mototransporcie-wjezdzasz od 27-lipca ale jak w tamtym roku robiłem rozeznanie, to ceny mieli pare stówek wyższe niz u konkurencji
croma, a gdzie jest ten sterownik wolnych obrotów? i jak czyscić przepustnice?czy to chodzi o ten motyw z wodą? potwierdzam,że na gazie obroty potrafia falować. myslałem,że ten typ tak ma,ale widzę że może cos by sie dalo z tym zrobić |