Prosze o opinie na temat radia i porade

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
prosze o opinie na temat radyjka CB radio Maxon 3000 i anteny magnetycznej FALCON CB-120 jestem nowym uzytkownikiem cb nie stroiłem jeszcze antenki ale gdy nadaje nikt prawdopodobnie mnie nie słyszy czy to dlatego ze nie przestroiłem anteny.Pozdrawiam

a radio masz przestrojone na "0"

kontaktff trzeda się zapytać czy LUBO6 wie co to są "0" ( wątpię czy wie )
Po 1.pochodzenie radia ( jeżeli z Niemiec to trzeba przestroić )
Po 2.proponowałbym udac się do serwisu elektronicznego na sprzwdzenie radia
Po 3.nie grzeb sam w radyjku ( maje rozbieranie radia kosztowało mnie 45 zł. ) a i tak nic nie zrobiłem jaszcze bardziej zepsułem

masz racje nie wiem co to jest 0 o pochodzenie zapytałem sprzedajacego mam nadzieje ze mi odpowie radio kupilem na alegro nie znam sie na sprzetach cb a na forum trafiłem wczoraj przypadkiem jak cos sie dowiem dam znac i dziekuje za odzew na moją prosbe pozdrawiam

Jeszcze na temat anteny.
Warto ją sprzwdzić SWR-ką ( ale porządną ) proponuję porządny serwis CB a jeżeli trzeba to dostrioć ( nie dostrojona antena grozi uszkodzeniem radia )
O strojeniu antent i opiniach poczytaj na postach

LUBO6
podaj link do aukcji na której kupiłas radio

byłem dzisiaj na strojeniu antenki wszystko jest juz oki po konsultacji ze sprzedawca okazało sie ze radyjko jest przestrojone wszystko narazie hula.DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA ZAINTERESOWANIE I POMOC .AHA CO DO STROJENIA NIEZLE SIE NAPOCILISMY OKAZALO SIE ZE NOWO ZAKUPIONA ANTENA MIALA ZLE ZAROBIONY WTYK UC DROBNA KOREKTA I OKI .POZDRAWIAM I DZIEKUJE

Niema sprawy LUBO6
Najważniejsze że zasiliłeś grono Mobiki i rajcuje Cię pogaducha na CB
Życzę wielu sukcesów i nie daj sie złapać Misiaczką