| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-10-17 08:59:50 Po pierwsze to sprawdź, czy działa Ci regulacja. Jak działa to jedź do speca i za 20 zł będziesz miał porządek. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-10-17 09:09:19 Góra/dół, lewo/prawo... ale chyba źle myślę. |
AndQ Daewoo Espero Zielonka k. Warszawy | 2005-10-17 09:52:27 Ja mam podobnie jak ty, to znaczy - podział światło - cień jest kiepski, ale u mnie to wina odbłyśnika.
A może masz podróbkę reflektora i dlatego ci słabo świeci? Żeby wyjąć światło trzeba odkręcić prawie cały nosek, inaczej go nie wyjmiesz. Ja to przerabiałem, to nie jest trudna robota. Jak masz zdolności manualne to sobie spokojnie z tym poradzisz. |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2005-10-17 10:20:46
Zdolności to może i mam, ale nie mam garażu na taką zabawę, a pod chmurką trochę zimno. |
AndQ Daewoo Espero Zielonka k. Warszawy | 2005-10-17 10:30:13
No to musisz upolować ładny dzień (np. sobotę ) Robota nie jest długa, może z 1,5 - 2 godz. Nie zamarzniesz przez ten czas
Pozdrawiam AndQ |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-10-17 10:55:28 Pochwalę sie, że w zeszłym tygodniu wymieniłem nosek w ciągu circa about 45 min. Ja masz wyjety nosek reflektory to juz pestka. Przygotuj sobie 10 oczkowa i nasadowe (najlepiej taka "z rurki").
Kolejność: kierunki ( po jednej 10 od wewnątrz,, nosek (śrubu od góry + 4 schowane pod kierunkami + 2 kiepsko dostępne tylko od spodu (i tutaj potrtzebna 10 oczkowa). Potem juz lampy. Co do twojego problemu. Porównaj sobie dokładnie odbłyśniki. Szczególnie zwróć uwage na boczne powierzchnie. Z jedniej powinna być "karbowana" a z dugiej gładka. Może masz reflektor angielski i to jest odwrócone? A jęzeli lat ci obsada żarówki to AFAIK trzyma sie na 2 wkrętach. Jakbys tego detalu potrzebował - daj znać. |