Czy ktos leje opal do diesla??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie jesli tak to ile przejechaliscie i jak sie sprawuje bo ceny ropy rosna a mnie nie stac

przeciez to nielegalne... niepowinienes sie nawet pytac czegos takiego w watku otwartym..

hehe

Ja nigdy go nie lałem, ale przy okazji poszukiwania za pomocą przeglądarki w necie słowa "Miksol" odkryłem różne fora z setkami kierowców "opalaczy". Poczytaj, sam decyduj, ale to nie jest legalne.

No właśnie, to ciekawe, że lejąc opał albo Kujawski do baku popełniamy przestępstwo karno-skarbowe, a jeśli ktoś chciałby opalać dom ON lub smażyć na nim frytki to jest to legalne

A nie szkoda Ci silniczka?

Nie powinienem sie chwalic, ale jak miałem 1.6 D to zrobiłem nim na opale 87 tyś km.(jak go kupilem mial przebieg 494 tyś). Silnik stoi w piwnicy i jest dalej sprawny. Powiem ze w zimie nawet lepiej pali na opale Trochę jedynie zaczął kopcic. Polecam

najlepsze jest to, ze TO panstwo traktuje obywateli jak baranow i nie pozawala im wybrac co chca lac do baku.
jeszcze troche i nie pozwola nam myc szyb ludwikiem tylko beda sprawdzac czy nie ma tam orginalnego plynu forda...

znajomy jezdzi na opale Vectrą B, przejechal juz 115 tys km i wszystko jest wporzo wiec chyba nie ma problemu... ja jezdzilem na opale dostawczakiem (mercedes d200), zrobilem nim 40 tys i wszystko bylo si, ale to troche inna bajka, bo to auto jest nie do zarzniecia...

Mama moja przejechala na czerwonym dieslu ponad 140tys km Nissanem i jest wszystko ok calkowity przebieg auta to 340tys km.Sam nie raz leje do essiego kompocik

A ja sobie jade na stacje leje tak za 100zeta ropy nastepnie ide do Biedronki tak kupuje za 54zł 18 l Uniwersalnego oleju i jazda .. Troszke wali frytkami ale przynajmniej wiem co mam w baku.

panowie to wszytsko pikus....ja mam ziomka co siedzi w paliwach i on leje opal do uwaga: nissana primery dci od pierwszego tankowania, do volvo s60 odkad sprowadzil i do focusa tdci ktorym zrobil 80 tys na opale....pomijajac fakt ze go stac na tyle samochodow i lac opal to chyba musi nie byc az tak szkodliwe. Moj drugi koleszka leje do essiego 1.8 d, tyle ze z miksowlem bo pompe ch...strezla

ja tam nie mam serca wlewać do essiny opału(nigdy tak nie robiłem), i nie chodzi mi o kwestię legalności, bo to co państwo robi z paliwami to
jest dopiero przestępstwo

Cytat:
2005-10-12 20:24:03, diesel_power pisze:
No właśnie, to ciekawe, że lejąc opał albo Kujawski do baku popełniamy przestępstwo karno-skarbowe, a jeśli ktoś chciałby opalać dom ON lub smażyć na nim frytki to jest to legalne

nie no... kujawski to mozesz sobie lać i nikt Ci nie zabroni po prostu Ci tam na wiejskiej nie wiedzą jeszcze, że to można tankować i nie dorzucili jeszcze akcyzy
Znajomy jeździ mercem na oleju roślinnym made in biedronka (taki tam olej z biedronki ), tylko zima nie koniecznie da się toto uruchomić, jedyny efekt uboczny, to zapach frytek za samochodem, ale... czy to taki uboczny, ważne, by głodnym nie wsiadać do samochodu
polecam w tej kwestii wątek: potato, czyli tankuj za free na forum klubu MB115 , ale linku nie wstawie, bo chyba nie wolno reklamowac innych forów
a opału oczywiście nigdy nie lałem i lać nie będę... juz prędzej zmówie sie z jakąś smażalnią, a na zime wpakuję merca do garażu

[ wiadomość edytowana przez: Ja_cek dnia 2005-10-13 12:11:14 ]

[ wiadomość edytowana przez: Ja_cek dnia 2005-10-13 12:12:07 ]

leje ukraińską rope a to podobno też jest lipa...ja jakoś tego nie odczuwam.

Opał leje 90% użytkowników diesli nie czarujmy się takie życie w naszym kraju niskie zarobki zmuszają do tego moi kumple smigają dieslami HDI , TDI na opale aż furczy

Ja znam mechanikow, ktorzy czasem naprawiaja takie auta Oni sie bardzo ciesza, ze ludzie jezdza na oranzadzie

Mowie powaznie

Kiedyś o tym pisałem:
Pewien Bardzo Znany Tuner Diesli twierdzi, że dobry, z pewnego źródła opał składowo różni się od ON wyłącznie akcyzą (no i kolorkiem). Można śmiało na nim śmigać - o ile jest się pewnym źródła.
Diesle na pompie nie są takie czułe, jakość ropy od razu czuć w CR - ostatnio w ojcowym 2.0HDi (czyli 2.0 TDCi wg. Forda) tego boleśnie doświadczyliśmy.

Mój kumpel nówką sztuką Peugeotem 406 HDI smiga na opale od nowości, zero problemów. A jak Was złapią to mandat 500 zł ( pare tankowań i sie zwróci )

Mysle, ze mandat nie schodzi ponizej 5 tysiecy. Nie wlepia Ci go bynajmniej Policja. Tylko sluzby celne albo inspekcja...