| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
toja Fiat Coupe 16v swidnica | 2005-10-18 13:07:13 Hej
Mozna wyrejestrowac auta nie zlomujac go?? Moj dziadek jest pierwszym wlascicielem Fiata 126p rocznik 83. Auto zaraz po zakupie w salonie zostalo zakonserwowane i od poczatku garazowane. Stan auta jest bardzo dobry, nie ma na nim grama szpachli nie bita, maly przebieg itp. Dziadek od kilku lat bardzo malo jezdzi. Zamierza sprzedac pojad gdyz dla jego potrzeb taniej bylo by mu sie poruszac taksowkami. Zakupil bym go i stal by dalej w garazu. Grzechem bylo by oddac je komus obcemu za tak marne pieniadze. Tylo z tego co wiem bede musial oplacac roczna skladke za ubezpieczenie . Jak to jest z kupnem auta na czesci tez trzeba oplacac?
Istnieje jakas nadzieja? |
toja Fiat Coupe 16v swidnica | 2005-10-18 13:23:10 byl juz podobny temat, ale tu chodzi o zakup
czy kupujac auto moge go nie rejestrowac. Np kupiony na czesci [ wiadomość edytowana przez: toja dnia 2005-10-18 13:25:06 ] |
toja Fiat Coupe 16v swidnica | 2005-10-18 18:43:31 Ale zrobilem gafe. Sorra tu nie chodzi i malaka. Tylko o Kanta, dziadek ma fiata 125P (ale literowke zrobilem. Gdyby o malucha chodzilo ty bym sie tak nie przejmowal ale tu sie rozchodzi i klasyka. |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-10-18 20:20:46 Kant z '83 roku to żaden klasyk. Fakt, że 125p to już auto "klasyk" jako samochód, ale klasykiem wśród DF'ów są modele do '75 powiedzmy (zalezy jak kto patrzy ). Nowsze to po prostu stare samochody, choć na pewno klasyczne jeśli zachowane w oryginalnym stanie .
Ja się nie zaliczam do w/w grupy ale odsyłam również bo zupełnie niedawno (jest na drugiej stronie) był wątek dotyczący również wyrejestrowania auta sprzedanego "na części" >> KLIK <<. Nie ma różnicy czy sprzedajesz czy kupujesz, prawo jest jedno i już nie raz było pisane tu na forum, że nie można legalnie wyrejestrować auta, które poszło "na części" jeśli się go nie zezłomuje w uprawnionym punkcie za co niestety trzeba zapłacić i to sporo (tym więcej im więcej mu brakuje). [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2005-10-18 20:24:16 ] |