Literówki i inne błędy :/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ostatnio coraz bardziej zaczynają mnie drażnić błędy, które znajduję w artykułach na różnych portalach

jeden z dzisiejszych przykładów:

Powrót Take That

Zespół Take That reaktywuje się z okazji specjalnego bożonarodzeniowego programu telewizyjnego poświęconego karierze poszczególnych członków nieistniejącego od prawie 10 lat boysbandu.

Take That

Brytyjska grupa, która zakończyła działalność w lutym 1996 roku po sprzedaniu 9 milionów płyt, reaktywuje się na czas programu o historii Take That.

Jedynym wokalistą, któremu po rozpadzie zespołu udało się zrobić karierę solową, okazał się -->Take That<--.
(Ja nie znam osobiscie takie wokalisty ) Tymczasem Gary Barlow zajął się komponowaniem piosenek dla innych gwiazd, zaś Mark Owen na krótko odzyskał popularność w 2002 roku, kiedy zwyciężył w programie realisty show Celebrity Big Brother. Jason Orange poświęcił się aktorstwu, natomiast Howard Donald został DJ-em.

artykuł pochodzi z onet.pl

rozumiem jakby to jakis amtor zrobil, a to powazne portale a jeśli chodzi o ortografię to mogą chyba w WORDzie pisać

zamieszczjcie swoje znaleziska

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-10-11 13:44:10 ]

Speed powiem wiecej - mnie od łuzeszego czasu drażnią literówki i błędy które sama robię...

Cytat:
2005-10-11 14:07:15, madzia_83 pisze:
Speed powiem wiecej - mnie od łuzeszego czasu drażnią literówki i błędy które sama robię...

nie martw sie... nie tylko Ciebie draznia

hehe nawet temat był na ten temat

Cytat:
2005-10-11 13:43:11, speedmaster pisze:
Jedynym wokalistą, któremu po rozpadzie zespołu udało się zrobić karierę solową, okazał się .

Take That rozpoczął solową kariere?????? To ja nic nie wiedziałam

Hehehe a poważnie to fakt że coraz częściej się zdażają dość rażące pomyłki ..

widac ze robia to na odwal sie...

Hahaha ale juz jest poprawiony ten artykuł co Speed napisał tu

widac ktos tez to zauwazyl

podobno nirvana tez zacznie solowa kariere

hehe juz kiedys zrobilem topik o tych bledach ..

pozdr

a ja z koleji mam cos takiego ze lubie wylapywac bledy ... np lubie zobaczyc zegarek na recej jakiegos statysty w filmie o faraonie ... albo kolesia w adidasach w filmie o wikingach ...

Jesli chodzi o literowki to ciul .... po 3 latach pracy ... niedawno przeczytalem w koncu co jest napisane na jednej z naklejek reklamowjacych swoj napoj u mnie w sklepie ...

"Otsro walnęity samk" ... cholerka 3 lata gapienia sie na to samo i zawsze wiedzialem ze tam jest napisane "Ostro walnięty smak" ... hehe a ostatnio dostalem olsnienia ...

No ale przyznam racje czasem ludzie ktorzy pisza np na Onecie artykuly ... popelniaja takie bledy ze az czasem mam ochotenigdy wiecej nie zagladac na ten portal

Cytat:
2005-10-11 14:09:39, Quattro pisze:
nie martw sie... nie tylko Ciebie draznia

Quattro ale ty jesteś "bardzo złym moderatorem" więc Ciebie moze drażnić

Cytat:
2005-10-12 03:04:32, boowa105 pisze:
a ja z koleji mam cos takiego ze lubie wylapywac bledy ... np lubie zobaczyc zegarek na recej jakiegos statysty w filmie o faraonie ... albo kolesia w adidasach w filmie o wikingach ...

Ja to tez lubie robic

pozdr

Cytat:
2005-10-13 22:03:19, thaniel pisze:
Ja to tez lubie robic pozdr

ojej to wy chyba nic z tego filmu nie macie - jak wypatrujecie takich drobiazgów

Cytat:
2005-10-14 07:44:37, madzia_83 pisze:
ojej to wy chyba nic z tego filmu nie macie - jak wypatrujecie takich drobiazgów

dokladnie - chociaz sam pamietam ze widzialem cien helikoptera chyba w filnie o indianach

Wczoraj w radiu słuchacze opowiadali o wlasnie takich wyłapanych "wpadkach" filmowych. Hihi mi to co najwyzej rzuci sie w oko czasem wielki mikrofon ...

Cytat:
2005-10-14 11:40:33, flowerman pisze:
dokladnie - chociaz sam pamietam ze widzialem cien helikoptera chyba w filnie o indianach

Ja widziałem cień helikoptera w "Pasji".
Jednak scena nie była śmieszna - ukrzyżowanie (Widok kamery z góry)

a ja widzialem Stara i slupy telegraficzne w Krzyzakach