OpelOmega OMEGA B POLSKA | tzn na ten klej mam je wkręcić tylko tyle ile trzeba, tak żeby nie wystawały wewnątrz dolotu???
gazownicy musieli ściągać dolot, bo dysze są w takim miejscu że przy założonym by nie podeszli z wiertłem, pozatym rozbierając to poprzednim razem nie widziałem żadnych opiłków, wszystkie dysze są w równej odległości od zaworów i w miare blisko zaworów. pod tym względem się spisali, bo czytałem że bywa różnie. wydaje mi się że troche z wężali dali ciała te główne zasilające do listew jeden 20cm do drugiej już metr. już to poprawiłem i nawet jest poprawa szczególnie w średnim zakresie obrotów (nie mam już takich szarpnięć)
nie wiem czy listwy moge ustawić w poziomie???
teraz instalacje mam ustawioną w miare dobrze tzn już nie musze odpinać klemy tak często ale niekiedy jednak musze, falujące wolne obroty i niestabilna praca wolnych obrotów po przełączeniu na benzyne. autokalibracja daje jakieś głupoty po kalibracji mam mapy od 70 do max 105 i po przejechaniu na wolnych zawsze zapala mi się kontrolka silnika.
nie wiem może spróbować kalibracji podczas jazdy będe jechał za tydzień do niemiec i może wtedy skalibrować tylko przy jakiej prędkości??? i czy tarać się utrzymywać prędkość czy pedał gazu równo??? |