Problem z parowaniem wnętrza....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie, dlaczego wnętrze samochodu mi szybko zaparowywuje, nawet jak mam włączzony nadmuch na 1 stopień??
Myslałem ze jest to wina mikrofiltra, ale jak zobaczyłem na stronie filtrona, to okazuje się ze takie fitry sa tylko przy klimie???

Prosze o radę..
BMW e34 525 TDS 1992

Pozdrawiam
Adam

A sprawdzałeś kolego podłogę? Bo jeśli są jakieś dziurki to dywanik złapie Ci elegancko wilgoć i szyby będą usilnie parować. Oby to nie było to.
Pozdrawiam

Sprawdzałem, wszystko jest suchutkie.... nie ma tam nic wilgoci...
Ale jak jest z tym mikrofiltre???
jest czy go nie ma??

Cytat:
2005-11-15 14:50:39, wazik pisze:
Sprawdzałem, wszystko jest suchutkie.... nie ma tam nic wilgoci... Ale jak jest z tym mikrofiltre??? jest czy go nie ma??

a dobrze ci wieje dmuchawa?? czy masz wraznie ze za slabo?

Nie wydaje mi się że dmuchawa słabo działa...
Jej moc rosnie aekwatnie do stopnia nadmuchu....na 4 zasuwa jak głupia...

Cytat:
2005-11-15 14:59:41, wazik pisze:
Nie wydaje mi się że dmuchawa słabo działa... Jej moc rosnie aekwatnie do stopnia nadmuchu....na 4 zasuwa jak głupia...

no to raczej nie mikrofiltr nawet jesli go posiadasz bo jakby byl zawalony to by slabo dmuchalo...

ogolnie o tej porze roku kiedy lubi sobie popadac deszcz a my w srodku mamy ogrzewanie wlaczone to paruja szyby dosc szybko.

...a może masz obieg zamknięty i nie zauważyłeś tego

Dokładnie ,masz zamkniety obieg ,to na 100% .Może na BMW nie znam sie najlepiej ale na układach wenylacji bardzo dobrze.

Nie wiem jak w E34 ale w E36 pomimo braku klimatyzacji filtr kabinowy i tak jest a jak się wymienia można zobaczyć tutajFiltr kabinowy E36 bez klimy

układu zamkniętego nie mam bo nie mam takiej mozliwości (brak przycisku, nie ta wersja...nie to wyposażenie. .)
Ja postawię na ten filtr, wydaje mi się ze to może być to...

Dzięki i pozdrawiam
Adam

bardzo często przyczyną mocnego parowania wnętrza jest uszkodzona nagrzewnica, ja bym stawiał na nią