TRAGEDIA!!! Potrzebny silnik!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tragedia, korbowód wyszedł bokiem, potrzebny blok lub silnik, może ktoś pomoże.

Cytat:
2005-10-08 18:24:54, KIHAS pisze:

ma sie rozumieć że blok od 1500?

Co to się robiło z motorkiem że się mu tak rozpadło?

Lajf, z profilu wynika że raczej DOHC... BTW było głośno swego czasu o tym fiaciorze Podzielił on zwolenników i krytyków tuningu DF'a

tak, to 2.0 i
rozerwało blok i silnik stoi w miejscu
już jest wyjęty ale nie rozebrany

Cytat:
2005-10-08 18:59:23, Makaveli pisze:
Lajf, z profilu wynika że raczej DOHC... BTW było głośno swego czasu o tym fiaciorze Podzielił on zwolenników i krytyków tuningu DF'a

przejrzałem fotki wczesniej wiem że chodzi o dohca ale kolega założył z góry że wszyscy są wszechwiedzący i z podpisu "FSO 1500" wywnioskują że to chodzi o DOHC

nieładnie być takim złośliwym

Cytat:
2005-10-08 20:26:48, Lafaar pisze:
nieładnie być takim złośliwym

ja ? skąd...

Cytat:
2005-10-08 18:24:54, KIHAS pisze:

I tak właśnie kończy się zabawa w sciganta. Następnym razem dobrze przemyślisz czy warto w danej sytuacji wciskać gaz do podłogi i czy warto bezmyslnym piłowaniem wykańczać silnik.
Niestety, nic Ci nie pomogę poza tymi słowami powyżej.

Niestety to nie ja
rok temu sprzedałem ten samochód i koleś gozajeździł, a teraz go odkupiłem w opłakanym stanie
w poniedziałek idzie do blacharza

jak sie debilom sprzedaje auto to tak bywa. remont silnika na twoim miejscu zaczalbym od wyklepania michy temu gosciowi i pozbawienia go w pewnej mierze uzebienia. po mojemu sam jestes w jakis sposob winny tej sytuacji, bo najpierw kupiles auto, a za chwile je sprzedales jakiemus natretowi. po grzyba sprzedawales?

no własnie po co sprzedać komuś żeby odkupować go w gorszym stanie?

Sa rozne sytuacje zyciowe... i to akurat potrafie zrozumiec.

Co do sprzedazy auta to ja jestem szczesciarzem, moj Fiacior poszedl w bardzo dobre rece.

A co do czesci to nie mam nic do DOHCa. Mam tylko blok do OHVki 115C.

Sprzedałem bo dostałem dobrą kasę, a odkupiłem też za dobre pieniądze

blok ma byc z papierem czy jakikolwiek nadajacy sie do czegos blok + wal +korby od 2.0?

wszystko zależy oc ceny, może być sam blok i wał, tylko nie wiem czy na wtrysku jest taki sam, bo mój jest na wtrysku, może być też cały silnik

tak z ciekawości zapytam - ile km pod batutą tego pana wytrzymał zanim wyzionął ducha?

tego nie wiem, mówił że nagle zaczął stukać, i jechał dalej, aż stanął, pojeździł nim 2 miesiące, potem samocchód stał rok na wsi na dworze, teraz jest już rozebrany do karoseri i jutro idzie do blacharza.

Cytat:
2005-10-09 21:55:52, KIHAS pisze:
wszystko zależy oc ceny, może być sam blok i wał, tylko nie wiem czy na wtrysku jest taki sam, bo mój jest na wtrysku, może być też cały silnik

mam taki blok tyle ze raczej do tulejowania. Wal po szlofie tezby sie do tego znalazl. daj znac jak jestes zainteresowany

blok od wtrysku jest taki sam : tylko otwór na mechaniczną pompę paliwa od 82' był zaślepiony w i.e.: -trzeba zrobić zaślepkę jak w 132 i argencie z 1-szej wersji- i.e. to proste !