Lantra 1.6 16v 93r, brak komunikacji z ECU

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kłopocik jak w temacie. Byłem w aso żeby sprawdzili kilka rzeczy, a HI-scan nie chciał się podłączyć do ECU.... JAka może być przyczyna? Reset ECU też na nic się nie zdał. Gdzie u mnie szukać ECU?

szukaj ECU pod lewą nogą kierowcy, możesz go dość łatwo wyciągnąć i nie trzeba rozkręcać do tego deski rozdzielczej.

Przy bezpiecznikach?

tak, tyle że bezpieczniki są na słupku bocznym a ECU na ścianie dzielącej przedział pasażerski i komorę silnikową

U mnie tez kiedyś serwis nie mógł testera podłączyć, bo nie wykrywał nic. Pomogło ustawienie testera na opcję Elantra zamiast Lantra, wtedy zadziałało.

LoL

napisz koniecznie co to za serwis żebym wiedział gdzie napewno nie jechac ..... ROTFL nie komunikuje sie z ECU ? i nie wiedzą dlaczego?

Hi Scan'a obsługiwał mechanik. Spytałem, czmeu tak może być. W odpowiedzi usłyszałem, że jeśli jest gaz, to b. często nie ma komunikacji z ECU. Poza tym, on nie był elektrykiem i nie wiedział..... co jeszcze.... Serwis na ul. szyszkowej. Nie miałem czasu dłużej czekać na elektryka, więc pojechałem dalej. Wolną chwilą ponowie próbę.

ja się pewnie nie znam ale co ma wspólnego K-line czy L-line -czyli komunikacja z ecu z gazem lub jego brakiem?

Dla mnie też to było dziwne, ale nie miałem czasu na bezsensowne dysputy