Sonda

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, może i pytanie z pozoru błahe, ale proszę o sugestie. Mam problemy z odpalaniem ciepłego (było już na forum), wyświetla mi też bład 0130 (sonda). Moje pytanie czy można stwierdzić, że jest to na 100% sonda, czy też może być to np efekt końcowe złego dziąłanie czegoś innego???
Czasami też mam wyładowania po dotknięciu się blach w aucie.
Dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich

podłącz sie pod techa tam widać czy sonda pracuje czy stoi.jeżeli jesteś troszke kumaty to sprawdzisz ją sam zwykłym multimetrem ze wskazaniami cyfrowymi

W które miejsce wpiąć multimetr by odczytać wskazania? Wskazania trzeba odczytać na praującym silniku to chyba gdzieś koło komputera, ale w które PIN-y?

jak masz lpg może macher żle ustawił kompa pd gazu który ci bałagani w kompie od beny, wystarczy że sygnał sondy ustawił ci jako podwójny lub liniowy ??? mówie o 2.o 16v

Miałem już w komputerze LPG ustawione obie możliwości jakie występują (JUST BRC) i na obu jest to samo.

tak ale jak ci ustawił takie parametry o jakich pisze a ty choc na moment uruchomołeś silnik na benie to komp od beny cały czs żle pracuje , do momentu wykasowania błedów
odłaczenie aku nic nie pomoże. trzeba czy ścić kompa od beny
a jeśli masz brcv to i tak ci nic nie pomoże bo to gówniana ivnstalka na tym nawet lanosy mają problem
pozdr