Strzelajacy gaz w AVE 98

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MAM zmontowana instalacje BRC (nie sekwencyjny). Przejechalem ok 20 tys bez problemow. Wymienilem filtry itd i zaczal strzelac gaz. Wymienilem swiece (mimo, ze byly jeszcze ok), wymienilem przewody wysok. napiecia, gazownicy nastawili mi jeszcze raz mieszanke i dalej strzela (tylko troche mniej). Ponoc ten silni 1.8LB nie nadaje sie do gazu, ale dlaczego 20 tys jezdzil bez zarzutu?? Czy ktos moglby mi cos podpowiedziec?

Moze mieszanka jest za uboga, nie oszczedzaj gazu. Mozesz jeszcze skontrolowac membrany parownika. Wina moze tez lezec po stronie kopułki + palca.

Jezeli jest tak jak piszesz ze po wymianie filtrow zaczely sie cyrki to postaraj sie osobiscie odkrecic delikatnie regulacje gazu przy reduktorze i daj mu troche wiecej gazu.Przy brudnych filtrach silnik jest w stanie wyssać wieksza ilosc gazu.Po zmienie na nowe łatwiej mu ciągnąć powietrzen i bierze go wiecej niż potrzeba.
Napisz jeszcze kiedy nastepuje taki strzał,chyba najczesciej na niskich obrotach przy mocniejszym wcisnieciu na pedal gazu.

jest tak jak piszesz- przy przyspieszaniu z niskich obrotow!

Zrob tak jak napisalem-dodaj nieco wiecej gazu na reduktorze bo masz za ubogą mieszanke.