Spryskiwacz tylnej szyby Accent 95

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko czy Accent ma osobny zbiornik na płyn do tylnej szyby czy jest tylko jeden wspólny? Dzisiaj chciałem spryskać tylną szybę i nic nie leci a zbiornik pod maską napełniony,przód działa,co jest grane?

masz cos zapchane
accent twoj ma 1 zbiornik

musisz dosc co sie zapchalo

najprawdpodobniej dysze
mozesz wykrecic caly spryskiwacz z tylniej klapy (palcami) od wewnatrz klapy i sprawdzic - przepchac szpileczka cieniutka dysze

Pozdrawiam

OK. dzięki sprawdzę tak jak radzisz. Pozdrawiam!

Sprawdziłem tył wszystko jest ok. może to włącznik spryskiwacza na konsoli? Jak to sprawdzić?

no nie wiem
tak se mysle
moze jak pojedziesz na jakies zadupie, lub pozno w nocy - chodzi o to by bylo cicho by uslyszec dzialanie spryskiwaczy (pompki)

jak wcisniesz spryskiwacz na tyl i uslyszysz znajomy dzwiek a plyn na tylnia szybe nie bedzie lecial juz wiesz ze cos masz zapchane

jesli zero rekacji zadnego dzwieku wiesz ze cos nie tak z przelacznikiem lub nie wiem juz czym

No dobrze a gdzie szukać pompki i czy tam czasem nie znajdę rozgałęźnika na tył? Może w tym miejscu jest zapchane bądź przepuszcza?

Nie wiem jak jest w Accencie, ale pompki zazwyczaj są tuż przy zbiornikach...

Są dwie pompki spryskiwacza przód i tył czy jeden wspólny?

Jest zrobione siadł silniczek tyłu a przód miałem zapchany. Oczyszczony, drugi wymieniony i leci jak Niagara! Dziękuję wszystkim za porady!