Import autka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś z szanownego grona zajmuje się tym, bądź może polecić zaufanego człowieczka...?
Pozdr. P.

Cytat:
2005-10-19 23:36:43, pyrekcb pisze:
Czy ktoś z szanownego grona zajmuje się tym, bądź może polecić zaufanego człowieczka...? Pozdr. P.

a co chcesz zwieźć???

Kombi + klima - najlepiej 2003 w górę, bo mniejsze opłaty...
Nie myślałem o konkretach - raczej tańsze, niż droższe.
Może po prostu astra II?
P.

Cytat:
2005-10-20 00:04:38, pyrekcb pisze:
Kombi + klima - najlepiej 2003 w górę, bo mniejsze opłaty... Nie myślałem o konkretach - raczej tańsze, niż droższe. Może po prostu astra II? P.

to masz szansę jescze coś znaleźć

ostatnio gadałem ze znajomym.. i ze starszymi rocznikami jest problem.. ale nowsze autka jescze są......

ogólnie to mam 3ch znajomych którzy ponoć przywożą... jeden z Rzeszowa, drugi z Częstochowy, trzeci z Jastrzębia zdroju

zarejestruj sie może na autokąciku i spytaj na forum regionalnym Wawy o sprowadzaczy

na poczatek moze zobacz na www.mobile.de i autoscout24.pljakie samozliwosci
wzglednie mozesz popatrzec jeszcze na ebay.de ale nie wiemjak tam wyglada kwestia nowych samochodow
pzdr
arek

Stronki przeglądam regularnie, ale to jak kupowanie kota w worku.
Legendy o "niemieckim" czy "zachodnim" serwisie powoli odchodzą do lamusa - większość aut jest "po przejściach", a "rasowane" książki serwisowe staja się standardem...
Pytam własnie o kogoś z "branży", kto ma rozeznanie na miejscu, a jednoczesnie nie wysteruje na minę.
Nie mam czasu na oglądanie kilku -dziesięciu (-set) autek, a sam wyjazd też kosztuje.
Pozdr. P.

A co myslicie o TAKICH i TAKICH firmach?
Sprowadzają szroty, czy przy takiej skali dbają już o klienta?
P.

też myślałem o Astrze II w kombi, tylko benzyna najlepiej 1.6 roczniki 98-2000

Coś ktoś słyszał o wadach tego samochodu

Proponuję TU.
Pozdr. P.

Cytat:
2005-10-20 12:15:46, Krzysiek-Diackon pisze:
też myślałem o Astrze II w kombi, tylko benzyna najlepiej 1.6 roczniki 98-2000 Coś ktoś słyszał o wadach tego samochodu

no ja troche słyszałem - pracuje w ASO Opel i BARDZO POLECAM ASTRE II !!!

To auta naprawde mało awaryjne, zawieszenie jest bardzo trwałe - czasem zdarza sie wybity lacznik stabilizatora, gumy na precie stabilizatora do wymiany. Silniki 1.6 są super, nawet 8 zaworowy jest bardzo dobry. Przypadloscia silnika jest moim zdaniem najczesciej EGR, zdzrzaja sie tez uszkodzenia katalizatora, a takze niesprawny DIS (poprzeczna cewka zapłonowa dajaca iskre na swiece), wycieki z przedniego lub tylniego uszczelniacza wału...ale to naprawde drobnostka.Skrzynie biegow sie nie psują. Hamulce sa bardzo dobre. Nie polecam silników 1.7 TD Oplowskiego a lepszy jest 1.7 Isuzu

U mnie w komisie przy ASO jest duzy wybór Astr 2 w roznych rocznikach, wyposazeniach i oczywiscie cenach - auta sa sprawdzone przez mechanikow i maja usuniete wszystkie ewentualne uszkodzenia - jakby ktos był zainteresowany tym modelem to piszcie na priv a ja sie zorientuje jakie mamy roczniki i ceny. Mozna pewnie dac inne auto w rozleczeniu i mozna sie potargowac

A co do sprowadzanych aut to nie polecam stron w necie - tam czesto ogloszenia juz sa nieaktualne lub stare. Najlepiej jest tam samemu jechac na pare dni zeby znalesc cos dobrego albo niech ktos znajomy jak macie poszuka. Kupowanie na giełdzie tez nie jest najlepszym wyjsciem - jest duzo posrednikow i handlarzy. Najlepiej auto kupic z komisu albo z domu od kogos - takie jest moje zdanie.

[ wiadomość edytowana przez: Petersen dnia 2005-10-20 17:00:23 ]