MotoNews.pl
6 Hustler magnes -> LEMM@900 ile % strace mocy, zasiegu? (119977/171) - NT

Hustler magnes -> LEMM@900 ile % strace mocy, zasiegu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Od praktycznie 2 miesiecy jestem uzytkownikiem Unidena 510 i antenki magnesowej hustler 100cm. Zasiegi rozne. Bardzo dobre.
Pozwalaly na swodobna komunikacje na drodze!
Jakosc odbioru bez zastrzezen. Piratem drogowym nie jestem ale obronilem sie dzieki CB przed 2ma pewnymi mandatami
(fotoradar) oraz sluzylem pomoca na trasie innym. Zawsze kulturalnie.

Dzisiaj ;D montuje na klapie - uchwyt PRESIDENT KF-150 oraz antenke LEMM@900 - o dlugosci 80cm na motylek. (z magnesu rezygnuje poniewaz ostatnio musialem... no SKROBANIE dachu mi sie nie usmiecha ;D)

Pytanie mam jedno loozne podstawowe.. nie zobowiazujace ;D
_O ile % strace zasieg, moc.... na lemmie w stosunku do magnesowego hustlerka?_

Hustler byl montowany na srodku dachu za szyberdachem!
Lemmik bedzie na kapie po lewej stronie auta od srodka jezdni za kierowca (sedan)

--
[ .:p.biernacki:. - patryk.biernacki(at)data(dot)pl ]
[ gg# 82928 ] [ Tlen.pl: patryk_biernacki ]
[ CF62 ] [ FEFK#753 ] [U510+Hust100c mag ]

Witam
No i jak wrażenia po zmianie antenki???
Pytam bo chcę zakupić Unidena510 + antenę no i właśnie w grę wchodzi magnesówka Hustler lub LEMM900 na stałe.

Słuchałem na lemie AT900 radyjka zasieg miał na 10 km.
Nasłuch prowadziłem na krańcu miasta
Kolega doradził mi że lepsza jest 900 niz magnesówka ( ja zostaję przy magnesówce , nie chcę wiercić dachu ) a skrobać dach nie trzeba , wystarczy odmrarzacz i scierka
pozdrawionka

Ja też nie mam zamiaru wiercić dziury, chcę zamontować antenkę na uchwycie bagażnikowym tzw. dzwonku

A jek z podłączenie masy?
czy dzwonek umożliwi ją?
Ja kupiłem ( czekam na dostawę ) hustlera magnes 100 cm., do tej pory jeżdzę na midlandzie 66 cm. też magnes.Mam nadzieję że hustler sprawdzi się o wielw lepiej.
Pomyśl również o demontażu anteny na noc.Ja zobaczę jak antenka zda egzamin w zimie na wiosnę będe miał 100% obraz msgnesówki
pozdrawionka Bajo

Wystarczy odkręcić jedną śrubę motylkową i chowasz antenę na noc.

Czytałem że dzwonki mogą korodować .Zobacz uchwyt SF 40 np.na Allegro.
Ja kupiłem ( jeszcze czekam ) magnes Hustler i zaczymam się zastanawiać czy zrobiłem dobrze Zastanawiam się na d AT 1200 dziura w dachuuuu i po problemie
pozdrawionka-bajo

Kolego czy kupiłeś już LEMM 900
Fachowcy ze sklepu zaproponowali mi LEMM 1200
Jest dłuższa

Fachowcy ze sklepu pewnie kierowali się mocą którą można oddać do anteny. Hustler i AT 1200 naprawdę został bym przy Hustlerze!!
Warto za to AT 1700-
Pamiętajcie długość anteny ma ogromny wpływ na jej skuteczność.
Ja za to polecam Santiago 1200 i pochodne (może i droga , ale jak raz zamontujesz to juz nigdy nie założysz nic słabszego , bo poprostu nie wytrzymasz!! Radio będzie strasznie głuche.
Pozdrowionka !!!!

Citizens Band

quote]
2005-11-03 19:23:09, pokladziu pisze:
Kolego czy kupiłeś już LEMM 900 Fachowcy ze sklepu zaproponowali mi LEMM 1200 Jest dłuższa
[/quote]

Mobilki !!! Witam Was
Zamontowałem ( magnes sam sie przylepił )
Hustlerka . Bez strojenia na SWR-c , Alan 100 + ( ale zmienię na Unidena ) w Alanie poszłedł mi potencjometr ale radio chula jak przedtem-wyłącznik , złapał mi mobila z odległośc 6 km. w mieście .Dalsze testy w trakcie

Witam mobilki
Hustlwrka nie trzeba stroić
Włożyłem bat , zakreciłem i miał 1,6 ( fachowiec miał fajny pomiarek , podłączył tylko antenę i git )
Poluzował bat , wcisnął do samego dołu i 1,1 )
Kórde poluzował i dopchnął do końca , i skasował mnie na 18 zł.
Tyle to mogłem zrobić sam

Witam. i Przepraszam za najście tego tekstu w 3 postach ale wiecie może więcej ludzi to zobaczy
Przeczytajcie polecam. i podzielę się wrażeniami
Ja kupiłem sobie SWR-kę i stroiłem sam. A mam antenke Wilsona 100cm to coś podobnego do hustlera tylko droższa
Ale mniejsza w to.No więc kiedy zobaczyłem pierwszy pomiar to było gdzieś ok 3 a nawet poza i powiem szczerze że miałem nawet dobry odbiór i zasięg równiez. Ale ja uparty przeciez jestem i no tak musze dojść to tej 1 no przynajmniej do 1,2 no i ciąłem bat.Najpierw 3mm troszkę się zmieniło ale niewiele.Potem jeszcze 5 razy po 3mm no i zeszło mi na SWR-ce do 1,1 jak wsunąłbym bacik odrobinę na du to wskazówka wogóle nie podchodzi tylko lekko drga.Zadowolony wyjeżdzam na trasę no i sprawdzam a tu się okazuje że przy odbiorze mam jakieś dziwne dzwięki.Powiedzcie mi: przesadziłem z cięciem bacika czy jak.I jaki pomiar na SWR-ce jest najlepszy. Bo wydaje mi się że teraz mam gorszy zasięg.
Co o tym myślicie?

Teodor 24 ja w tan sposób spaprałem sobie antenę KM 130
Fachowiec mierzył mi na przyżądzie tylko antenę , nie podłączał wogóle radia ( Te SWR;ki po 50 zł. to wielka lipa )
Fachowiec miał miernik taki wielki jak 5 SWR-ek,
Pytam się gościa czy nie podłącza radia a on ze nie potrzeba , jak stroić anyenę to antenę
Podjedz na jakis porządny pomiar