Problem z pilotem alarmu Avital.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zamontowany fabrycznie alarm Avital (Ave '98 ), niestety nie wiem co to za model.
Pare dni temu wchodzac do sklepu zamknalem auta a wychodzac nie udalo mi sie juz go otworzyc. W pilocie podczas naciskania przycisku mruga dioda, ale alarm sie nie rozbraja ani nie zazbraja. Drugi pilot dziala bez zarzutu. Na poczatku myslalem, ze w tym niedzialajacym wykonczyly sie baterie, ale po ich wymianie tez nie dziala
Mam pytanie, czy ten niedzialajacy pilot mogl sie w jakis sposob "rozzsynchronizowac" z alarmem?
Czy moze istniec, oprocz awarii pilota, jakas inna przyczyna jego niedzialania?

[ wiadomość edytowana przez: rutek dnia 2005-11-08 20:22:42 ]

[ wiadomość edytowana przez: rutek dnia 2005-11-08 20:23:06 ]

Mialem cos podobnego. Pilot sie rozprogramowal. W koncu jak nikt nie potrafil mi pomoc pojechalem do ASO. Tam dostalem nowego pilota i pan z usmiechem na twarzy powiedzial, ze piloty maja dozywotnia gwarancje i nic nie zaplacilem)) Czasem cuda sie zdarzaja

Cytat:
2005-11-08 20:22:12, rutek pisze:
Mam pytanie, czy ten niedzialajacy pilot mogl sie w jakis sposob "rozzsynchronizowac" z alarmem?

Oczywiście, że mógł... Zlokalizuj przełącznik serwisowy od alarmu we wnętrzu samochodu.Przełącz kluczyk w stacyjce na ON - oczywiście zdeaktywuj immobiliser.Przełącz przełącznik serwisowy x 13.Po każdym przełączeniu powinieneś słyszeć "beep" z syreny alarmu. Na koniec wciśnij największy przycisk na wadliwym pilocie.Wszystko.Powinno działać o ile masz Avitala Champion Mark 3 (bardzo popularny). W razie problemów wal na priv.Pozdrawiam.

Dzieki za rady, sprobuje go odblokowac.

wyslalem pytanka na priv.