MotoNews.pl
11 Podgrzewane siedzenia ew. kierownica (119210/26) - NT

Podgrzewane siedzenia ew. kierownica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś próbował coś z takimi bajerami? W carrefourze były maty grzewcze po pokrowce z regulacją za 100 zł, jakies opinie znacie na temat tego produktu.
A mój pomysł jeszcze nie wiem czy absurdalny ale pewnie sami mi powiecie, Jakby kierownice okleić jakims paskiem grzewczym i na to pokrowiec nałozyć.

Prosze o opinie a nie wpierd...l od razu

Ja mam podgrzewane fotele.
Maty z Pug' a 406 wszyte pod tapicerkę.

Pozdrawiam - SpeedR

ja mam smaka na podgrzewana kiere bo pizga jak cholera w lapy...

Cwikus ale co można wykorzystać do podgrzania tej kierownicy?
Hardcor to klej przewodzący jak do szyby i nasmarować jakiś plastik i podpiąć do pod prądzik.

Cytat:
2005-10-17 11:00:16, Stanko pisze:
A mój pomysł jeszcze nie wiem czy absurdalny ale pewnie sami mi powiecie, Jakby kierownice okleić jakims paskiem grzewczym i na to pokrowiec nałozyć..

A nie prościej ( i taniej ) rękawiczki nosić?? Mnie sie bardzo dobrze jeździ samochodem właśnie w skórkowych rękawiczkach

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2005-10-17 15:05:21, Adam4302 pisze:
A nie prościej ( i taniej ) rękawiczki nosić?? Mnie sie bardzo dobrze jeździ samochodem właśnie w skórkowych rękawiczkach

a może po prostu włączyć ogrzewanie ??

Moja znajoma ma hujdaja accenta. W zimie jak ma gdzies jechac to w aucie ma załozoną czapke... gruba kurtke puchową... rekawice narciarskie. Kiedys zapytałem czy ma problemy z ogrzewaniem, ona na to ze szkoda paliwa... bo nawiew powoduje zwiekszenie spalania. Czasami ludzie są dziwni... ta kobieta przejezdza rocznie ok 3tyskm

Cytat:
2005-10-17 17:53:05, Czarek_Rej pisze:
Moja znajoma ma hujdaja accenta. W zimie jak ma gdzies jechac to w aucie ma załozoną czapke... gruba kurtke puchową... rekawice narciarskie. Kiedys zapytałem czy ma problemy z ogrzewaniem, ona na to ze szkoda paliwa... bo nawiew powoduje zwiekszenie spalania. Czasami ludzie są dziwni... ta kobieta przejezdza rocznie ok 3tyskm

mnie to do pasji doprowadza i niestety kobiety w tym przoduja..nie mowie juz o tym ze jezdzenie samochodem w nakryciu glowy jest dla mnie buractwem podobnym do chodzenia w zamknietym pomieszczeniu w czapce..duzo wazniejsze jest to ze tacy kierowcy ..sprawiaja realne zagrozenie..czesto zima widuje kobiety w chustkach albo w kapturach na glowie i taki kierowca znaczaco zaweza swoj kat widzenia i w zwiazku z tym latwo sie domyslec ze to co sie moze dziac z boku ma spore szanse byc przez niego niezauwazone..burctwo i brak wyobrazni po prostu

co do kiery..to nei widze problemu..wystarczy tasma z nadrukowanym albo zatopionym w srodku metalicznym paskiem..owinac kierownice i obszyc skora..bo litosci ale zalozenie na to pokrowca to juz lekkie naduzycie przeciez trzeba jakos poprowadzic zasilanie do tego a jedyny sposob to po ramieniu pod poduszke kierownicy..i zaden pokrowiec tego nie przykryje..a jak kogos nie stac to coz..rekawiczki

Mozna zawsze kupic przewod grzewczy do terarium dla wezy i opasac nim kierownice, a prąd wziąsc z klaksonu

Ja mam nieseryjne ogrzewanie fotela kierowcy. Miałem też takowe w Wisienku. Niestety działa to w sposób niemożliwy do kontrolowania w pełnym zakresie. Jest zależne od rodzaju jedzenia zapitego bronxem.

Ciekawe co szybciej zaczyna działać. Ogrzewanie fotela (które jeszcze musi się przegryźć przez spodnie, koszule, swetry itp., czy ogrzewanie w samochodzie.

Cytat:
2005-10-18 07:36:05, piotr_ek pisze:
Ciekawe co szybciej zaczyna działać. Ogrzewanie fotela (które jeszcze musi się przegryźć przez spodnie, koszule, swetry itp., czy ogrzewanie w samochodzie.

Po włączeniu ogrzewania foteli, ciepło w "zadek" mam po ok. 30 sek.

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2005-10-17 20:22:27, maltoron pisze:
Mozna zawsze kupic przewod grzewczy do terarium dla wezy i opasac nim kierownice, a prąd wziąsc z klaksonu

Malto a gruby jest ten przewód bo wiesz dla chcącego ....