Pilna Pomoc swiece . Prosze Help!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
f

[ wiadomość edytowana przez: Gofer dnia 2013-01-04 17:52:45 ]

Cytat:
2006-09-13 15:54:52, Gofer pisze:
Panowie wymienilem stare swiece (ngk) na nowe motorcrafty i auto nie pali, jak zapali to chodzi jakby na 2 gary i zaraz gasnie. totalna zalamka a auto potrzebuje bo na nocke do pracy. Pomozcie czkema na fon lub sms 504609571

ale no co albo pomyliles przewody albo po zaginane elektrody wykrec zobacz jak nie to spowrotem stare wkrecamy i po wszystkim mozna smigac

Zła kolejność zapłonu! 1243!

nic nie zmianiałem w kablach

JA tak miałem i po djagnozie wyszło na kabelki poprostu były juz nieco starawe i jak zaczołem nimi ruszac to jeden z nich pekł w srodku i dupa blada po wymianie na nowe kabelki wszystko było OK

jak wymieniałeś świece?
czy czsem nowych świec nie z ręki w gniazdo świecy

ja mialem właśnie tak, że przy wpuszczani świec dwie z tych nowych spadły na elektrodę i zmniejszyły przerwę do zera
i też nie chciał zapalić

poodpinalem kolejno kable z kopulki (chyba, bo nie pamietam jak to sie nazywa)
wpiąłem spowrotem, odlaczylem kleme z akumulatora na 20 minut, narazie chodzi, zobaczymy jak bedzie dalej.

dziekuje za odpowiedzi i pomoc.

Cytat:
2006-09-13 15:54:52, Gofer pisze:
Panowie wymienilem stare swiece (ngk) na nowe motorcrafty i auto nie pali, jak zapali to chodzi jakby na 2 gary i zaraz gasnie. totalna zalamka a auto potrzebuje bo na nocke do pracy. Pomozcie czkema na fon lub sms 504609571

ja miałem identyczna akcję po wymianie świec i do domu wracałem na 3 cylindrach , na drugi dzień pojechałem po kable i problem odszedł w siną dal

to ja sie podłacze pod temat
dzis wykreciłem świeczkiw celu kontroli, okazało sie że mam NGK ale jakie to nie wiem bo nic wiecej na nich nie ma (V-line to one nie są), wyglądają całkiem nieźle wiec zmniejszyłem im przerwe do 0.8, nie wiem czy dobrze, ale tak znalazłem na forum