MotoNews.pl
7 Cisnienie 13,13,10,14 na benzynie nie chodzi na LPG tak (137242/45) - NT

Cisnienie 13,13,10,14 na benzynie nie chodzi na LPG tak

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sprawa wyglada tak,od dluzszego czasu mam straszne problemy z jazda na benzynie,praktycznie jazda taka nie ma zadnych szans gdyz auto strasznie szarpie,jak puszcze pedal gazu w momencie gasnie,czesto zdarza sie,ze pedal gazu wciskam do konca a obroty nie potrafia dojsc do 2 tys,slychac jakby caly czas cos przerywalo.Kiedy auto jest cieple z odpaleniem nie ma problemu ale wystarczy godzinka i juz musze krecic 5 razy i wiecej aby zalapalo,sluchac jakby nie potrafil zlapac paliwa.Podczas odpalania czesto sa jakies wybuchy.Bylem zmierzyc kompresje wyszlo nastepujaco 13,13,10,14.
Byla teraz sciagana glowica,wymienione wszystkie uszczelki,szlifowanie gniazd zaworowych,nowe swiece i dalej to samo.Na benzynie przerywa,nie chce wskoczyc na obroty,nie chce odpalac,gasnie jak spuszcze z pedalu gazu a na LPG jezdzi wporzadku.Wie ktos cos na ten temat?

może reset komputera pomoże ?

a moze po prostu masz mało paliwa w zbiorniku

Jeżeli sporo jeżdzileś na gaziku to najprawdopodobniej masz pozatykane wtryskiwacze.............
trzeba filtr paliwa wymienić i albo pojeżdzić troche na benzynie albo dolewać uszlachetniacza albo przeczyścić wtryskiwacze albo wymienić.....................
Tak właśnie się dzieje jeżeli mało na benzynie się jeździ a sporo na lpg

moze pompa albo wtryski...

albo tak jak u mnie - zatkany wydech. Na LPG wszystko było OK, na Pb na zimnym szarpał...

Wtryski lub pompa.

Pompa napewno nie bo niedawno wymienialem na nowa a te objawy o ktorych pisalem sa juz od dluzszego czasu.

A ja proponuje sonde lambde zobaczyc. Mialem dokladnie to samo. Mam LPG II gen. i pomimo padneitej lambdy chodzilo ok, a na benzynie tragedia...

Lamba w piatek byla sprawdzana est ok.13 marca mam sie pojawic w zakladzie,ktory specjalizuje sie ukladami wtryskowymi itd,dam znac co i jak.A ktos moze wie w jaki sposob mozna sprawdzic czy wtryski sa sprawne?

Witam-miałem dokładnie to samo. Żaden mechanik nie potrafił pomóc, wysyłali już do elektroników w celu sprawdzenia komputera (wszystki czujniki, silniczki i inne sondy ok-sonda podaje że za uboga mieszanka). Co się okazało-postanowiłem nalać denaturatu do paliwa i ku mojemu zdziwieniu po dobrym przegazowaniu (ładnych kilka minut) i nagrzaniu silnika wszystko wróciło do normy. Spróbuj. !!