CC 700 Pomocy!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Sprawa wygląda następująco: autko normalnie odpala, jeździ jak każdy cienias ale po przejechaniu około 8km różnie to bywa, nagle traci moc, zaczyna szrpać i ostatecznie gaśnie. Trzeba wtedy odczekać kilka minut i znowu odpali i noramalnie pojedzie aż znowu zgaśnie... Natomiast na jałowym może chodzić i 2godz i nie zgaśnie... co to może być Dodam, że próbowałem na innym module zapłonowym, który w drógim cieniasie normalnie śmiga i było to samo, czyli to nie modół... co to może być???

Z góry dziękuje za Odp!
pozdrawiam Dominik.

A jaki masz gaźnik-dwugardzielowy czy cudowynalazek Aisan??
Przede wszystkim przeczyść gaźnik i najprawdopodobniej wymień pompę jeśli nie pomoże czyszczenie. Sprawdź też te wszystkie szalone podciśnienia jeśli masz Aisana oraz ten czujnik temperatury na tej metalowej rurce idącej do chłodnicy .

looknij tu

Ten typ tak ma. W 700 jest jakas tam krzywka na walku czy cus ktora sie z czasem sciera i jak silnik sie zagrzeje to poprostu gasnie i nie chce odpalic az ostygnie. Kumpel mial wlasnie siedemsete i mowil ze takie cos mial. Ale powinien to wytlumaczyc ktos kto sie na tym bardziej zna bo ja sie nie znam na tym. Pozdro

Sprawdź filtr paliwa, może być zatkany. Miałem ten sam obiaw kiedyś w maluchu.

Silnik ma zrobione dopiero 26tys więc o wytarciu się krzywki raczej nie ma mowy... co do filtra, sprawdze to ale wątpię bo chyba wtedy cały czas były by jakieś trudności... dodam jeszcze, że na poprzednim silniku było to samo! silnik był wymieniony razem z osprzętem, w poprzednim cieniasie chulał bez zarzutów...

a moze konczy sie czujnik GMP

wywalic 700 i wsadzic jakis prawdziwy silnik