Ubezpieczenie komunikacyjne - Rzeszów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie.
mam gorącą prośbę. Chciałbym ubezpieczyc samochód w Rzeszowie i stąd moje pytanie. Czy ktoś poleciłby mi Towarzystwo Ubezpieczeniowe wraz z adresem, gdzie warto ubezpieczyc auto. Pytam ze wzgledu na wyplacalnosc towarzystwa, a takze wysokosc stawek. Dotad ubezpieczalem sie w Krakowie, gdzie rynek ubezpieczen znam dobrze. Co innego rzeszow...
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Ja płacę tylko OC w PTU(Polskie Towarzys.Ubezpieczeniowe).
Przy takiej opcji ważna jest tylko cena, płaciłem ostatnio 320,- przy wszelkich możliwych zniżkach.

Jeśli chodzi o wypłacalność rzeszowskiego PZU - to 2 razy stoczyłem z nimi ciężką walkę o odszkodowanie z polisy OC sprawcy. Obie sprawy były niby proste, ewidentne i nie budzące wątpliwości, ale obie miały finał w sądzie - oczywiście finał dla mnie wygrany, ale kosztowało to kupę nerwów i forsę dostałem prawie po roku.

--
Wiesiek (Maestro)

Jeśli chcesz mieć OC i AC razem, to polecam PZU.
Nigdy nie mialem u nich problemu z odszkodowaniem.
Jednak jest to dośc droga imprezka. Ile? nie wiem

Ja natomiast mam ubezpieczone tyko OC+NNW w firmie "TRYG" w Łańcucie.
Przy max. zniżkach w maju zapłaciłem OC 265zł + NNW 21 zł.
Teraz podobno była jakś podwyżka.

Cytat:
Jeśli chcesz mieć OC i AC razem, to polecam PZU.
Nigdy nie mialem u nich problemu z odszkodowaniem.
Jednak jest to dośc droga imprezka.

Tu prwawdopodobnie masz rację. Cena jest duża ale i pewnie szybciej, i bez nerwow mozna odzyskac pieniadze (odpukac)

Cytat:
Przy max. zniżkach w maju zapłaciłem OC 265zł + NNW 21 zł.

Tyle to jeszcze nigdy nie płaciłem. Najmniej okolo 500zł za OC za 20 - letniego Poloneza Leganza niestety bedzie kosztowac znacznie wiecej - AC i OC.

Dzieki serdeczne - zawsze na Was mozna liczyc. Mimo, ze jezdze innym autem wciaz obserwuje przez sentyment wszystkie samochody Espero