Problem z radyjkiem i zegarkiem...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam czy ktos moze zna sie troche na elektronice Essiego MK VII?? Otoz dzisiaj wyjechalam z warsztatu ale niestety zauwazylam ze radio(seryjne) nie dziala tzn. wiem ze trzeba wpisac kod nawet go mam tylko nie wiem jak doprowadzic do tego zeby go wpisac i zeby wszystko gralo jak trzeba Do tego tez problem z zegarkiem... bo nie chce sie przestawic przyciskami obok niego... czy ktos moze mial podobny problem lub orientuje sie troche w temacie? Pozdrawiam

Z radiem nie wiem, bo nie mam seryjnego... a zegarek żeby ustawić trzeba włączyć stacyjkę

No wlasnie po wlaczonej stacyjce tez nie da rady go ustawic probowalam przy wlaczonym silniku itp. ale nic nie dawalo rezultatu

Cytat:
2005-10-19 00:41:30, kat pisze:
Z radiem nie wiem, bo nie mam seryjnego... a zegarek żeby ustawić trzeba włączyć stacyjkę

moj zegarek dziala, tzn mozna go nastawiac bez zalaczonej stacyjki

Cytat:
bo nie chce sie przestawic przyciskami obok niego...

a moze nie ma w ogole zasilania na zegarku... tak tylko gdybam ..

No właśnie czy on coś wyświetla czy całkiem martwy?

Nie no swieci sie i radyjko i zegarek ale nie chce sie nastawic wiec nie wiem co jest dziwna sprawa :|

Rzeczywiście dziwne, jeszcze jedno - co znaczy świeci, czy tylko świeci podświetlenie czy wyświetla też cyferki?

to ze zegarek jest oswietlony to nieznaczy, ze jest zasilanie potrzebne do jego funkcjonowania. sprawdz czy wskazowki sie przemieszczaja ... jesli tak.. to trzeba szukac usterki w samym zegarku .. tak mi sie wydaje

a co do radia to nie wiem

Może po prostu bezpiecznik - radio i zegarek są na tym samym bezpieczniku.

Chodzi o to ze zegarek jest podswietlany calkowicie wszystko sie swieci ale nie da sie go ustawic... zegarek jest wskazowkowy wiec nie daje sie nic z tym zrobic... a co do radia to nie potrafie wprowadzic tego kodu...

Cytat:
2005-10-20 00:13:39, MadziaQDI pisze:
Chodzi o to ze zegarek jest podswietlany calkowicie wszystko sie swieci ale nie da sie go ustawic... zegarek jest wskazowkowy wiec nie daje sie nic z tym zrobic... a co do radia to nie potrafie wprowadzic tego kodu...

podswietlanie podswietlaniem, ale czy zegarek chodzi czy nie ...
tzn. nie da sie go ustawic , ale wskazowki zmienieaja polozenie, czy w ogole nie dziala i nie opowiada na klawisze.

[ wiadomość edytowana przez: dyras dnia 2005-10-20 00:26:50 ]

wogole nie dzialaja i nie odpowiadaja na klawisze... nawet nie drgna jak probuje je przestawic

wiec najprawdopodobiej to brak zasilania na zegarku... mozliwe ze bezpiecznik (chyba od postojowki) albo cos nie tak w samym zegarku

A to radio to jak się zachowuje?? Po włączeniu miga napis "code" ??

Jak radio i zegarek nie dziala, przepalil sie pewnie bedzpiecznik 30A. Wymien bezpiecznik i po klopocie

Jakie masz radio? Ja mam kilka instrukcji obslugi. Jak bedzie do twojego modelu, to moge zeskanowac i przeslac. znasz niemiecki? (bo to jest w tym jezyku?)

Model radia to 3000 Traffic sprawdze jeszcze ten bezpiecznik wlasnie o to chodzi ze po wlaczeniu nic nie wyskakuje na wsywietlaczu radyjka... pomecze sie jeszcze troche i jakby nic sie nie udalo to podjade do Forda. a co do jezyka to tylko hiszpanski, francuski i angielski kumam a niemiecki niby w szkole mialam wiec tez dam sobie rade. wkazdym razie dziekuje wszystkim za pomoc.

Ok, to poszukam czy ja mam i zobacze czy jest tam cos o kodzie

Cytat:
2005-10-21 01:28:47, MadziaQDI pisze:
Model radia to 3000 Traffic sprawdze jeszcze ten bezpiecznik wlasnie o to chodzi ze po wlaczeniu nic nie wyskakuje na wsywietlaczu radyjka... pomecze sie jeszcze troche i jakby nic sie nie udalo to podjade do Forda. a co do jezyka to tylko hiszpanski, francuski i angielski kumam a niemiecki niby w szkole mialam wiec tez dam sobie rade. wkazdym razie dziekuje wszystkim za pomoc.

jak pojawi Ci sie napis Code to;
1.bierzesz karteczkę z kodem
2.naciskasz cyferkę 1 na radiu tyle razy ile masz napisane na pierwsze j pozycji na karteczce
3.postępujesz analogicznie tylko teraz używasz klawicza 2..tyle razy ile masz na karteczce..
4.to samo z klawiszem 3
5.teraz klawisz 4
6.jak już wklepiesz cały kod to teraz naciskasz power albo band i powinno grać
a co do zegarynki to trzeba sprawdzić bezpieczniki..

Niestety, do tego modelu onstrukcji nie mam.