[125 ]nie zapala na bezynie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie auto nie chce zapalic na bezynie.
Jak juz sie nagrzeje i doda sie duzo gazu to da sie przejsc na bensyne i wtedy juz chodzi
ma ktos jakis pomysl co to moze byc ??
pozdrawiam

moze pływak sie zatopił bo jaqk na gaz jest to komora pływakowa pusta i pływak ociera o scianki albo na wlnych obrotach za słabo pompka pompuje

poprostu madra bestia wie ze banzyna jest za droga no i jej nie trawi

Kontynuując OT - skąd masz Kanta - kupiłeś?

Cytat:
2005-10-18 22:56:24, Mardziel pisze:
jak w temacie auto nie chce zapalic na bezynie. Jak juz sie nagrzeje i doda sie duzo gazu to da sie przejsc na bensyne i wtedy juz chodzi ma ktos jakis pomysl co to moze byc ?? pozdrawiam

sproboj tak: zgaś auto na bezynie czyli jak jest rozgrzane to naga na gaz i przy wysokich obrotach (albo podczas jazdy) przelaczasz na bezynke i czekasz az zalapie (napeni sie komora plytaka itp.)
Nastepnie po dobrym ostygnieciu wsiadasz do kanta (przelacznik w pozycji BENZYNA) wyciagasz ssanie na maksa (albo wedle uznania u mnie wystarczalo polowa) dwa razy depczes pedal gazu i trzymajac lekko nacisniety gaz krecisz rozrusznikiem - powinien zaskoczyc ))

Jezeli nie uda sie odpalic w taki sposob to znaczy ze albo plywak (ale jezeli na cieplym autko chodzi na benzynce to raczej nie plywak - bo chyba by zalewalo???) padl albo cos z saniem jest nie tak.

nie no od razu silnik pompa albo gaznik a tak poza to po co chcesz go odpalać na beznynie z tego co wiem to zimą lepiej odpala na gaz tyle ze musi troche pochodzic na luzie bo zamarznie gaz

heh nie kupuje tylko moge dostac i to takiego w zajebistym stanie tylko nie pali na bezynie :

Cytat:
2005-10-19 01:11:43, rosck pisze:
nie no od razu silnik pompa albo gaznik a tak poza to po co chcesz go odpalać na beznynie z tego co wiem to zimą lepiej odpala na gaz tyle ze musi troche pochodzic na luzie bo zamarznie gaz

Zapal mi auto na gazie przy -20 stopniach !!

zdziwil bys sie ale moj pierwszy kant zapalał

moj tez zapalał na gazie w zime bez problemu
Co do tematu to moze poprostu filtr bezyny jest zasyfiony... ale to wtedy by nie było roznicy czy zimny czy ciepły...