| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-10-20 17:10:38 Powiem tak...
Znajdz ugodowego dianoste który powie "instalki nie ma" albo powiedz że jeszcze jest nie wbita w dowód wiec nie jeździsz na gazie tylko na benie i opisz sytuacje... Myśle że diagnosta nie powinien robic problemu. Skorzystaj z opcji pierwszej |
automatic | 2005-10-20 17:16:35 pojedź do wystawcy dokumentu o montażu i poproś o przedatowanie homologacji lub nową i nie zapomnij magicznych formułek w rozmowie |
Adamski Polonez 1,5 + LPG Wałbrzych | 2005-10-20 17:21:36 Dzięki pomysły niezłe napewno wypróbuje. Najpierw podjade do gazowników ![]() |
Wujek-Kajtek Miłośnik FSO FSO KRAKÓW | 2005-10-20 18:36:05 Ja też tak mialem i wyszło mnie to 100 zeta więcej. |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-10-20 18:37:33 Możesz zawsze częściowo zdemontować instalkę i poukrywać, a na przeglądzie twierdzić, że jej nie ma. |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-10-20 18:46:52 Rzekłbym nawet, że ci urzędnicy okazali się być ludźmi całkiem przyjaznymi skoro podsuneli metodę jak to można załatwić. |
Wujek-Kajtek Miłośnik FSO FSO KRAKÓW | 2005-10-20 18:49:47 Doookładnie ![]() |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-10-20 19:03:54
jasne.... tylko ile bez sensu Państwo i diagności za to zarobią |
Raptor_PTK Polonez Caro Łuków | 2005-10-20 19:47:47 Licz sie z tym ze jak cie zlapie policja i sie czegos czepnie to ci moga odcholowac auto i wtedy dopiero poznasz co to złosliwość urzędników O kosztach nie wspominając ![]() |
mini731 Rumia | 2005-10-20 19:48:01 Adamski... A ty o to samo chyba pytałeś na naszym forum KTK ?? pozrdawiam -=junior=- |
wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2005-10-20 20:22:11 Postaw się na miejscu urzędników: oni muszą przestrzegać prawa, nawet jeśli czasami wydaje nam się ono bez sensu i w razie jego nieprzestrzegania to oni dostaną po d.... , bo na przykład wywalą ich z roboty jak to kiedyś gdzieś wyjdzie na jaw. Pretensje miej więc do siebie, bo to Ty zawiniłeś nie załatwiając tych spraw w odpowiednim terminie.
PS: wbrew pozorom nie jestem urzędnikiem , ja się po prostu staram ich zrozumieć. |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2005-10-20 20:22:38 powiem tyle ze zamieszałes całkiem fajnie
|
Qbk Miłośnik FSO - Warszawa | 2005-10-20 21:46:05 Ja miałem podobnie - tyle że w Kąąąąąbiaku który jest w leasingu. Założyłem gaz w kwietniu '04r i wziąłem fakturę na siebie (moją firmę). Jako że pałam wręcz zajebistą miłością do wszelkich urzędów, oczywiście nie poszedłem w ciągu misiąca (tyle jest czasu ustawowo) do wydziału komunikacji. Po jakimś roku stwierdziłem, że jednak wypadałoby tę sprawę jakoś uregulować. W mojej firmie leasingowej dowiedziałem się że popełniłem dwa zasadnicze błędy:
1. Nie zgłosiłem ww. faktu w ciągu miesiąca 2. Faktura za montaż gazu powinna być wystawiona na firmę leasingującą bo to ona faktycznie jest włascicielem pojazdu. Pojechałem więc do zakładu, gdzie mi montowali gaz, wyłuszczyłem sprawę i panowie wystawili mi nową fakturę, tym razem na SAM MONTAŻ INSTALACJI, (zależało mi na tym, aby fa była jak najmniejsza, bo musiałem im zwrócić Vat). Nowa faktura była już wystawiona na leasingodawcę, więc nie robili mi problemów. W wydziale komunikacji pieczątkę załatwił gościu z leasingu (przecież to ich samochód ), ja musiałem się tylko tam pofatygować, przekazać mu dowód na 15 minut i grzecznie poczekać na kanapce.
Morał z tego taki, że Polak potrafi, i każdy głupi przepis można obejść. Dodatkowo odniosłem przy tym kilka korzyści: 1. Nie musiałem sam stać w kolejkach w WK 2. Zarobiłem na koszcie przeglądu - w momencie jak zakładałem gaz Nuba miała przegląd ważny dwa lata. W momencie gdybym od razu wbił gaz w dowód, przegląd miałbym automatycznie po roku, teraz też mam po roku, tyle że rok później
W okresie tego roku jeżdżenia z niewbitym gazem, przejechałem 30kkmów, byłem we Włoszech, w Warszawie dostałem mandat i dowódu mi nie zabrali. Głupi to ma jednak szczęscie |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2005-10-20 21:51:21 Cóż... przepisy to przepisy... jak się człowiek nie wyrobi to trzeba kombinować...
Ps.Czy ktoś pobije rekord mojego ojca, który 2 tygodnie temu wyrejestrował Warszawkę Kąąąąbi, którą sprzedał w 1987roku? |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-10-20 21:58:12
Nie będzie z tym chyba problemów - ojciec żadnego auta nie zgłaszał nigdy. |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2005-10-20 22:09:10 właśnie to jest dziwne, bo myśleliśmy że będzie z 10 aut w bazie, a okazało się że były tylko 4 - Warszawa, Wartburg, Uno i ostatni Polonez. Czemu Warszawa i Wartburg dalej widniały w spisie, to tego nie wiem....
Ale już wyrejestrowane, jest OK |
PAGAN Wwa | 2005-10-21 09:01:54 podlacze sie. zalozylem do cienkiego gaz i musze go wbic w dowod. przeglad mam dopiero w marcu. wtedy tez bede przerejestrowywal auto na swoje nazwisko. no i co mam robic, aby nie placic zbyt wiele? |