Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2005-12-28 14:26:56 Ja mam rurki w osłonie mocowane do podłogi/innych przewodów za pomocą plastykowych zacisków do krosowania przewodów. |
is155 IS 200 Dziergowice | 2005-12-28 22:53:10 Kamil_H
Potwierdzam,rurki powinny być w osłonie która je zabezpiecza,najczęściej stosowaną jest osłona poliwynylowa. Minimum co 70cm powinna być rurka mocowana(ustawodawca nie określił w jaki sposób).Najczęściej do mocowania w zakładach montażowych stosuje się odpowiednie uchwyty-obejmki z cieńkiej ocynkowanej blaszki i mocuje się taki przewód co (tak jest przynajmniej w moim zakładzie)35-40cm za pomocą blachowkrętów. Opaski samozaciskowe można stosować również i wbrew pozorom jeśli są odpowiedniej jakości to zapewniają dobre i trwałe mocowanie. Wykorzystuje się je równiez do mocowania tam gdzie nie można wykorzystać oryginalnych obejmek-blaszek. Przewód powinien być oddalony od części układu wydechowego w odległości 10 cm,jeśli zaś leży mniej niż 10 cm należy wykonać ekran termiczny na odcinku zbliżenia do układu. To chyba wszystko. |
fibolek volkswagen golf stargard szczeciński | 2005-12-28 23:02:34 Ja u siebie w Golfiźnie rurkę pod spodem mam w osłonie pomiedzy zaworem a butlą także.Przewód mam poprowadzony pod spodem od strony pasażera(tył) do kierowcy (przód) i dalej.Jest on jak pisałem w osłonie,takiej koszulce gumowej podajże a przymocowany jest za pomocą takich blaszek(dziwnych:nie rdzewieją) i wkrętów do spodu samochodu.Oczywiscie miałem jeden bubel ciekła mi woda do środka z tyłu ale poradziłem sobie. |
Kamil_H 2107 1.3 Poznań | 2005-12-29 09:00:25 No wlasnie, kurde a ja sie martwie, ze w koncu mi sie ta rura przetrze i bedzie ssssssssssssssssssss.......
is155: ile w Twoim zakladzie kosztuje wymiana takiej rurki? Pojade do jakiegos gazownika, ale chcialbym znac rzad wielkosci ceny, zeby nie dac sie naciagnac. |