Wymiana tylnego zawieszenia!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Idzie zima i chcialbym wymienic tylne zawieszenie w moim auci!(mkV, 3 drzwiowy) czy jest to mozliwe do wykonania samemu? jakie sa problemy? z gory dzieki za odpowiedz!!

wszystko masz w poradach

spoko dzieki bardzo

Jedyny problem to przyspawane nakretki dolnego mocowania amortyzatora , choc nie wiem czy wszystkie essiki tak maja. Moj niestety mial, ale dalem rade

Cytat:
2005-10-23 20:00:22, kang pisze:
Jedyny problem to przyspawane nakretki dolnego mocowania amortyzatora , choc nie wiem czy wszystkie essiki tak maja. Moj niestety mial, ale dalem rade

ee... ona jest fabrycznie przyspawana.. wykręca się samą śrubę..

te nakretki maja byc przyspawane

Ja nie twierdze ze nakreteki nie sa przyspawane fabrycznie a wykrecic srube jest, delikatnie mowiac, ciezko. No chyba ze tylko ja mialem z tym problem , ale z tego co wiem to nie.

ja też miałem problem z odkręceniem ale tona odrdzewiacza klucz, długa przedłużenie na klucz zaparty o ścianę aż sobie mięsień naderwałem ale odkręciłem ...

właśnie jakby była przyspawana to nie byłoby problemu. niestety jest tylko zagnieciona w takiej badziewnej blaszce. jak ciężko idzie na gwincie to sie nakretka wyrywa z tej blachy i jak sie uda to wystarczy przytrzymać ja żabka a jak nie to trzeba nakrętkę przyspawać

Jak zaczyna sie ja odkrecac to polecam dokladnie potraktowac wystajacy gwint szczotka druciana - bardzo pomaga,pozniej np wd prysnac i samo idzie.

dzieki za wszystkie porady!! w weekend bede walczyl bo niestety trzeba podwyzszyc essiego na zime...