DIODY zamiast żarówek postojowych? Jak to sie sprawuje?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio pojawiły się zamienniki zarowek - postojowek a mianowicie jakies DIODY LED (niebieskie, czerwone itd)
Czy ktos z was sprawdzal juz to?
Jak one swięcą ? Czy tak samo rozpraszają swiatło jak żarówki ?

Zależy czy są to zwykłe diody czy diody walcowe. Zwykłe diody niestety światło skupiają (mam u siebie) - efekt jest taki, że na kloszach są po prostu punkty światła.
Diody walcowe natomiast, nie mają soczewki a ścięty czubek w kształcie odwróconego stożka - ten paten się sprawdza, światło jest rozprowadzone bardziej po całej lampie
A w kwestii kolorków to powiem dyplomatycznie: stosowanie kolorowych postojówek jest zabronione I nie przyznam się jakie mam u siebie

CZESC. JA MAM DIODY. TEZ TROCHE NIE BARDZO BO NIEBIESKIE ALE TAK NAPRAWDE TO PRZECIEZ ZAWSZE IDZIE SIE WYWINAC........ A OGÓLNIE FAJNA SPRAWA. POLECAM...... GOSCIU W PABIANICACH MA TANIE I DOBRE. WSZTSTKIE ZARÓWKI U NIEGO KUPIŁAM. CALIBRA MA OKROPNE OSWIETLENIE SERYJNE A TERAZ PO WYMIANIE ŻARÓWEK JEST SUPER.... DZIEN DO NOCY.... SZUKAJCIE NA ALLEGRO TEGO GOSCIA....POLECA

Koleżanko magdalenakukulak, fajnie że zamieściłaś wzmiankę o kolesiu z Pabianic który tym handluje .
Może podpowiesz coś więcej (np. nick albo nr jednej z jego aukcji) tak żeby można mieć pewność że to właśnie polecany przez Ciebie koleś

walcowe czyli takie tak?
Zielone by pasowaly

Cytat:
2005-10-21 22:26:00, Focus pisze:
walcowe czyli takie tak? Zielone by pasowaly

Spox!
Właśnie o takie chodziło ! Już dodałem do obserwowanych hehe.

THX Zielony Żabojadku - Focusie!

[ wiadomość edytowana przez: Sylty dnia 2005-10-22 00:54:05 ]

Cytat:
2005-10-21 23:04:47, Sylty pisze:
Spox! Właśnie o takie chodziło ! Już dodałem do obserwowanych hehe. THX Zielony Żabojadku - Focusie! [ wiadomość edytowana przez: Sylty dnia 2005-10-22 00:54:05 ]

no ja nie wiem czy to takie, wlasnie sie pytalem czy to te bo sam jestem zainteresowany

Cytat:
2005-10-22 13:05:57, Focus pisze:
no ja nie wiem czy to takie, wlasnie sie pytalem czy to te bo sam jestem zainteresowany

a właśnie, i tu rodzi się temat - pytanie: "jak na to wszystko zapatruje się naszu ukochana Policja czepiająca się byle pierdółki i co właściwie na ten temat mówią przepisy ruchu drogowego"?
Może ktoś ma już doświadczenia

swiatla maja byc barwy bialej ewentualnie zoltej tak? Jesli zle napisalem niech ktos mnie poprawi

Cytat:
2005-10-23 16:42:24, Focus pisze:
swiatla maja byc barwy bialej ewentualnie zoltej tak? Jesli zle napisalem niech ktos mnie poprawi

no to szl..g trafił pomysł na żarówki w kolorze zielonym, które idealnie pasowałyby do mojej zielonej Omci

Ja mam u siebie wypukłe białe z taką lekko niebieskowatą poświatą. Efekt Bardzo mi się podoba. Kiedyś też miałem zielone postojówki i złapały mnie pałki ale się wywinąłem niby niewiedzą.

Cytat:
2005-10-25 21:50:49, superkto pisze:
...złapały mnie pałki ale się wywinąłem niby niewiedzą.

no to ci się fuksło , gratuluje wiedzy-nie wiedzy
a co do biało niebieskich to raczej nie pójdę w ich kierunku, bo jakoś tak wolę moje oryginalne ksenonki...

Ale THX za posta

[ wiadomość edytowana przez: Sylty dnia 2005-10-25 21:58:24 ]