| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
damian-k Opel Astra Szczecin | 2005-11-09 18:25:25 generalnie silnik pracujący na lpg nie powinien pobierać benzyny, bardzo często zdarza się ze występują nieszczelności w układzie paliwowym, wtedy po przełączeniu na lpg pompa paliwowa wciąż pracuje wytwarzając ciśnienie w układzie paliwowym i powoduje wycieki paliwa poza obwód (na ziemię), może też się dziać tak, że jeżeli odcinane jest zasilanie wtryskiwaczy (po przełączeniu na lpg) a owe wtryskiwacze są nieszczelne będą przepuszczały paliwo które następnie jest spalane. Najlepiej sprawdź czy gdy auto pracuje na lpg na postoju czy nigdzie nie wycieka paliwo- najczęsciej wycieka przy filtrze i na łączeniach przewodu paliwowego.
PS u mnie jest coś takiego że jeżeli mało jeżdze na benzynie (praktycznie zaraz po odpaleniu przełączałem na gaz) to zauważyłem że wskaźnik paliwa po pewnym czasie znacznie opadał. Gdy dłużej pojezdze na benzynie spowrotem wskazywał wcześniejsza ilość. |
masz12 (S) Seat Cordoba Grójec | 2005-11-09 18:27:50 błagam
podajcie jaki samochód np.w mojej 206-ce podczas jazdy na gazie spadała wskazówka poziomu paliwa,aż do rezerwy - podobno tak mi powiedzieli w serwisie (ale to dopiero w 10 do którego zadzwoniłem )że komp zaczyna odczytywać to jako awarie miernika poziomu paliwa w zbiorniku i sam odejmuje sobie paliwo ze wskażnika.gdy już sam się doliczał że paliwo powinno się skończyć po zgaszeniu i ponownym zapaleniu pokazywał prawidłowo i znów zaczynał odejmować.
ale dla pewności proponuje założyć odcięcie pompy |
shiverek Nowy Sącz | 2005-11-09 21:34:18 mój samochód to 206 1,1 litra |
masz12 (S) Seat Cordoba Grójec | 2005-11-10 10:00:26 wydaje mi się że pojemność nie ma znaczenia
silniki 1,1 i 1,4 są podobne w budowie i pewnie mają ten sam mankament ze wskaźnikiem paliwa |
mille LPG User Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2005-11-10 10:08:16 był juz taki temat, dość obszerny, poszukaj. |