| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kowal_M-Power BMW Friend BMW 520i E34 Dąbrowa Górnicza | 2005-11-07 10:22:28 Witam! Mam poważny problem z hamulcami w mojej 520i E34... przed wczoraj poprostu przestały działać jak należy... Zaczęły łapać dopiero przy maksymalnie wbitym pedale hamulca. Żeby było śmieszniej podczas takiego hamowania od razu blokują koła (moje BMW jest bez ABSu). Nieźle się napociłem podczas hamowania, bo warunki drogowe były nienajlepsze. Dodam, że wcześniej działały świetnie i nigdy nie miałem z hamulcami problemu. Czy ktoś może wie gdzie leży przyczyna? Padło serwo?
Proszę o jakieś wskazówki i ewentualne koszty związane ze zlikwidowaniem problemu. Z góry dziękuję... Pozdroo Piotrek |
hz10 BMW Member starachowice | 2005-11-07 10:24:46 moze pękł przewód hamulcowy może umarła pompa może klosków na czas nie wymieniłeś i cylinderek wypadł można mnożyć bez końca |
biem BMW Member E36 318 iS Opole | 2005-11-07 10:31:50 Na początek chyba najlepiej sprawdzić poziom w zbiorniczku płynu hamulcowego...albo Ci ucieka płyn (czułbyś też na sprzęgle) lub serwo pada. |
Kowal_M-Power BMW Friend BMW 520i E34 Dąbrowa Górnicza | 2005-11-07 10:41:29 No to jedno moge wyeliminować, bo sprzęgło chodzi normalnie- tak jak wcześniej... szczerze mówiąc to nie wiedziałem że sprzęgło jest wspomagane tym samym płynem co hamulce W środe dopiero będę miał troche czasu to wtedy wszystko obejże... Narazie auto stoi Myślałem też o tarczach, że może już nastał ich koniec... No cóż problem poważny, a miękki pedał hamulca podczas jazdy to samobójstwo... Jak ktoś wie to niech napisze ile kosztują tarcze i klocki do 520i E34 89' i jakie najlepiej zastosować.
Dzięki... Piotrek |