Konsola środkowa w DF

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
W moim DF mam zamontowaną konsolę od poloneza. Niestety jest to tylko konsola i w miejscu gdzie w tej konsoli powinno być radio są dźwignie od sterowania wlotem zimnego i gorącego powietrza. Czy da się to jakoś przerobić tak aby dźwignie były tam gdzie w polonezie czy trzeba wymieniać całą nagrzewnicę na polonezowską?
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: kwix dnia 2004-11-08 14:43:53 ]

Cytat:
2004-11-08 14:42:55, kwix pisze:
Witam. W moim DF mam zamontowaną konsolę od poloneza. Niestety jest to tylko konsola i w miejscu gdzie w tej konsoli powinno być radio są dźwignie od sterowania wlotem zimnego i gorącego powietrza. Czy da się to jakoś przerobić tak aby dźwignie były tam gdzie w polonezie czy trzeba wymieniać całą nagrzewnicę na polonezowską? Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: kwix dnia 2004-11-08 14:43:53 ]

Musisz jedynie zmienić linki sterowania na poldkowskie (są dłuższe...) i to wszystko...

ja u siebie wymieniłem linki na dłuższe i wszystko działa OK. nagrzewnice mam z Fiata tylko te dźwigienki musiałem zamontować polonezowskie i są w odpowiednim miejscu i radyjko sobie gra

A te dzwigienki się kupuje osobno? I do czego one sa tam przymocowane? No i skąd wźiąsć linki?

dźwigienki miałem razem z konsolą ale na szrocie można kupić osobno a mocowanie powinno być w konsolina na dwie śrubki. Linki kupowałem w sklepie.

przy okazji - potrzebuje 6 sztuk tych "chromowanych" ramek na włączniki z konsoli DF - kto ma na życiu niech da znać.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Ja linek dokupić nie zdołałem, ale można je np. wykonać z linki od gazu od Malucha. Jest analogicznej średnicy i dosć długa.

linki mozna kupic bez problemu, sam kupowalem.

Linka od zaworu podejdzie stara fiatowska,a od klapki trzeba dlugą(od poldka i od fiata jest krotka).Ja jak montowalem swego czsu przegrode od klasycznego poldka(teraz mam cala deske od "+") to zastosowalem linke ssania od maluszka,ktorą odpowiednio przycielem.Pozdro.

Ps.Nagrzewnica i obudowa zostala stara.Zmienilem tylko dolna klape od nawiewu na nogi-zastosowalem polonezowską.Podlaczylem ja tez na linke.

Niestety do tej przeróbki jak się okazuje trzeba wyciagąć nagrzewnicę żeby podłaczyć linke od zimnego powietrza. Gdybym wiedział wcześniej to bym się nie zabierał za to. A tak poszedłem w koszta (5 zeta) za zakup dźwigienek z linkami

No wszystko przerobione. Tylko jak wam tam się radio zmieściło bo u mnie radio oparło się o nagrzewnice i wystaje tak z pięc centów. O kieszeni nie wszponę.

to można jakoś przerobić deskę. - odchylić dołem

-----------------

Radio robi się u góry w miejscu na głośnik a w konsoli zakłada się orginalną wnękę od borewika na drobiazgi typu Vileda do szybek i inne duperele. Albo kupuje się inne ktrótsze radio.

Cytat:
2004-11-11 22:41:06, predki pisze:
Radio robi się u góry w miejscu na głośnik a w konsoli zakłada się orginalną wnękę od borewika na drobiazgi typu Vileda do szybek i inne duperele. Albo kupuje się inne ktrótsze radio.

Albo robie się wersję sportową - bez ogrzewania

zmienialem ostatnio jakies 3 tygodnie temu konsole w DF z DFowskiej na polonezowska.
1. potrzebna dluzsza linka do ciegna sterowania nawiewem zimnym
2. dolna czesc komory gdzie zamocowany jest wiatrak ( ze wzgledu na to iz DF nie ma ciegna do uchylania nawiewu dolnego ) ktora posiada mocowanie na linke.
ad 1 linke mozna dostac na zlomie mozna ja zastapic linka od ssania ktora wystarczy lekko skrocic.

Cytat:
2004-11-08 18:40:44, OLO pisze:
przy okazji - potrzebuje 6 sztuk tych "chromowanych" ramek na włączniki z konsoli DF - kto ma na życiu niech da znać.

Jestem drugi w kolejce - jak ktoś ma to przyjmę każdą ilość i na pewno się oddźwięcze jakoś .

acha - ja w celu szczytnym - do ogara. elektrykę ma nieco zdekompletowaną.

-----------------

jak bede zbieral graty z garazu to nie zapomne o srebrnych ramkach. cos tam jest, ale raczej poszarpane. mam za to czarne i moznaby je trysnac na srebrno.

weź. ja pokompletuje właczniki i zaślepki

-----------------